iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Amsterdam Dance Event 2012 ingeluid met iPhone-app

Het Amsterdam Dance Event 2012 heeft een officiële iPhone-app gekregen met daarin een agenda en informatie over alle dj's en evenementen die op het festival te zien zijn. Ook kan je in sommige gevallen direct kaarten kopen.

ADE Amsterdam Dance Event 2012 iPhone-appMaar liefst 200.000 bezoekers worden verwacht op het Amsterdam Dance Event 2012. Dat trapte vannacht om middernacht af en duurt tot en met zondag 21 oktober, maar eigenlijk werd het festival met maar liefst 300 bijeenkomsten, 75 Amsterdamse locaties en 1700 dj’s een dag eerder al ingeluid met de release van de officiële iPhone-app. De app legt het programma aan je voor en houdt je op de hoogte over wat er nu live gaande is.

Het moet een werk geweest zijn. Van alle 1700 dj’s die een van de dagen op het festival staan te draaien, is een aparte pagina te vinden waarop je een foto ziet, een beschrijving van de persoon of act leest, ziet op welke evenementen hij optreedt en kan je diens Twitter- en Facebook-berichten lezen. De dj’s staan vermeld in een lijst die slechts namen weergeeft en daardoor opvallend soepel scrollt. Gelukkig kan je ook zoeken op naam.

De evenementen deelt de ADE-app in per dag, en bevat dan steeds een overzicht van alle evenementen die er plaats vinden. Je ziet ze onder elkaar in chronologische volgorde, met een vermelding van de locatie, het optreden en de artiesten die er komen. Niet in een tijdsschema zodat je de overlap meteen ziet, maar stijf onder elkaar met vermelding van begin- en eindtijd. Prent de data en tijden goed in je hoofd, want een functie om optredens te favorieten, ontbreekt helaas.

Behalve dansfeesten, heeft het evenement ook een serieuze kant. Daarvoor zijn naast Festival aparte secties voor ingericht in de app. Zo is een van de uitgelichte onderdelen van ‘playground’ een sessie over de Nederlandse iPhone-muziekapps Shuffler.fm en 22Tracks. Ook hier is er een pagina waarop je alle onderdelen per dag kan bekijken. In de sectie Conference worden vijf zakelijkere aspecten van het ADE elk met een eigen informatievoorziening verklaard. Bij sommigen mist helaas een datum.

Wie het Amsterdam Dance Event vooral aandoet om te dansen, zal verheugd zijn met de soms aanwezige directe kaartverkoop vanuit de applicatie. Voor weer andere feesten en evenementen, word je in de app doorgestuurd naar de website van de locatie waar het plaatsvindt en kan je daar kaarten bestellen.

Downloaden: Amsterdam Dance Event 2012 (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2012, 15:48
Categorieën Muziek, Nederlandse apps
Onderwerpen just dance, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.