Ambicast: geluiden van over de hele wereld delen

Ambicast is een nieuw sociaal netwerk voor de iPhone waarin je geen berichten, foto's of video's deelt, maar geluidsfragmenten van over de hele wereld. Zo kan je sfeer proeven van Brazilië tot aan Berlijn.

Ambicast iPhone iPod touch geluiden van de wereldVan het Central Park in New York tot een underground optreden in het Duitse Braunschweig tot je eigen tuin. Ambicast is een nieuw sociaal netwerk dat nu eens niet draait om het delen van berichten, foto’s of video’s, maar van geluiden. Je neemt een geluidsfragment op van tien seconden, schiet er eventueel een foto bij en gebruikers van over de hele wereld kunnen je omgevingsgeluid (of monoloog) beluisteren en becommentariëren.

Je kan fragmenten vinden op de kaart van Google Maps waar de opnames al extreem uitgezoomd staan aangekondigd met rode pinnetjes. Druk erop en de play-knop brengt meteen het (sfeer)geluid ten gehore, druk op de pijl achter de locatienaam en je gaat naar een pagina met een foto, tijdstip van schieten en een like- en reactiefunctie.

Ambicast iPhone screenshot opnameJe hoeft niet over de kaart te dwalen als je liever een gestructureerd overzicht gebruikt. Het linker tabblad toont standaard nieuwe populaire fragmenten, maar met een pijl rechtsboven kan je aangeven dat je liever alle laatste opnames, de laatste likes of de laatste fragmenten van je vrienden ziet. Die vrienden mag je overigens handmatig toevoegen in de app – je maakt er een nieuw account voor aan en kan daarbij niet steunen op Facebook of Twitter. In het Settings-tabblad kan je binnen de app op zoek naar gebruikersnamen en populaire gebruikers. Ook kan je er specifiek zoeken naar opnames.

Dat Ambicast een ronduit blurry opnamescherm heeft en je in een krakkemikkige editor je foto van een filter laat voorzien, maakt eigenlijk niet zoveel uit. Het concept van de app is bijzonder genoeg om het even te proberen – al moet erbij gezegd worden, dat het niet de eerste app is in zijn soort. Nota bene de Nederlandse app Shoudio doet het al sinds oktober 2010.

Downloaden: Ambicast (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2012, 14:02
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen geluid, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.