Aero Weather: weer-app in iOS 7-stijl met bewegende achtergronden

Aero Weather is een nieuwe iPhone-app met een simpele weergave van het weer. Hij bevat geanimeerde achtergronden en iOS 7-stijlelementen.

Aero Weather iPhone fraaie weerappLaten weerapps zich beïnvloeden door de huisstijl van iOS 7? En wat gaat dat betekenen voor de dikke blauwe balken van WeatherPro of de geanimeerde weerbeelden van Live Weer, die nu al op het kitscherige af zijn? De nieuwe iPhone-app Aero Weather kan wel eens een blik op de toekomst werpen. Hij behoudt bewegende achtergronden, maar steunt op de designwaarden van Apple’s aankomende besturingssysteem.

Het uit zich op de gebruikelijke manieren die we veelvuldig zien tegenkomen in nieuwe en bijgewerkte applicaties. Letters die je tegenkomt in Aero Weather zijn steevast slank, wit is de hoofdkleur in de schuifmenu’s en overdag in Nederland zien we een oranje-paarse kleurenovergang. Dat duidt natuurlijk meer op iOS 7 dan een realistische voorstelling van het weer: een visuele weergave van het weer zie je eigenlijk slechts helemaal onderin. Daar trekken witte wolken langs een lichtblauwe lucht. Overigens is Aero Weather niet de eerste weer-app die een oranje-paars uiterlijk als standaardkleur overdag gebruikt. Solar en Haze deden het al voordat het doek van iOS 7 was getrokken.

Bagdad en Vostok

Om de verschillende weersomstandigheden te tonen, heeft Aero Weather uit zichzelf het weer toegevoegd uit Bagdad en Vostok, twee gigantische tegenpolen. In de laatste plaats sneeuwt het tegen een zwarte achtergrond aan, al zie je onderin beeld ook daar bewolking langs een blauwe lucht schieten. Het overgrote deel van het scherm wekt de indruk dat het nacht is, maar dat is het dus niet. Bovenin beeld lees je boven de plaatsnaam dat het er op moment van schrijven dat het er 14.18 uur is. Je veegt tussen de verschillende plaatsnamen.

Aero Weather temperatuur nacht Aero Weather urenindeling

Uren met neerslag

Op elk scherm zie je bovenin beeld groot de huidige temperatuur en aan de onderkant boven de weeranimatie, staan de maximum- en minimumwaarden van de volgende vijf dagen. Een lijn daarboven laat de lijn in de temperatuur die dagen zien. Als je van scherm naar scherm veegt, zie je de lijn steeds veranderen. Best geinig. Met de klok-knop rechtsboven in beeld open je een tweedaagse voorspelling van uur tot uur en wordt Aero Weather ook een weer-app die je uit praktisch oogpunt zou kunnen kopen. Het laat elk uur van vandaag en morgen zien in welke uren er hoeveel kans is op neerslag. Per uur zie je eveneens de temperatuur en het weerbeeld in een pictogram. De meest detailrijke informatie over het weer staat op het hoofdscherm. Daar lees je even boven de temperatuurlijn de luchtvochtigheid, de wind en luchtdruk.

Eerder gedaan

Aero Weather is geen app die ergens in uitblinkt. Het uiterlijk is eerder gedaan door Solar en Haze, de neerslag op een dag was onlangs misschien nóg eenvoudiger inzichtelijk gemaakt in Weathertron en qua hoeveelheid informatie is een designgerichte weer-app per definitie geen partij voor bijvoorbeeld WeatherPro. Maar als je nog geen weerapp hebt, is dit gewoon een goede en snelle manier om de weersvoorspelling mee te krijgen.

Downloaden: Aero (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2013, 11:03
Categorie Het weer
Onderwerp weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.