‘Vine ondanks Instagram Video populairste app in juni’

Uit onderzoek van App Annie blijkt dat Vine in juni de populairste applicatie in de App Store was, ondanks de videofunctie van Instagram.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

VineVideo-app Vine blijft ook na de introductie van Instagram’s videofunctie gewoon populair, aldus een onderzoek van analysebureau App Annie. In de maand juni was Vine de meest gedownloade app in de App Store, terwijl Instagram op de vijfde plek kwam te staan. AllThingsD wijst ook op een onderzoek van Onavo, waarin Vine op de zesde plek staat in de lijst van grootste groeiers in juni.


Vine is in de maand juni drie plekken gestegen, wat betekent dat de videodienst ondanks Instagram’s aankondiging alleen maar is gegroeid. Instagram is in het overzicht totaal niet bewogen: in mei 2013 stond de app ook al op de vijfde plek in het overzicht.

De statistieken van App Annie en Onavo van de maand juni zijn interessant, omdat op 20 juni Instagram Video werd onthuld. We lazen op 28 juni dat de populariteit van Vine wel was gedaald na de aankondiging, maar dit was op basis van het aantal links naar Vine-video’s ten opzichte van Instagram-links. De nieuwe analyses tonen aan dat het aantal App Store-downloads nog niet te lijden heeft gehad in de op het moment beschikbare statistieken. Uiteraard moet je de feiten wel vanuit een bepaald perspectief bekijken: App Annie en Onavo kijken naar de hele maand juni, maar Instagram Video werd pas later in die maand aangekondigd.

App Annie juni 2013

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.