Adidas miCoach Football-app combineert digitale en fysieke wereld

Een paar dagen geleden schreven we over de nieuwe F50 Adidas-voetbalschoenen, die je kunt uitlezen via een iPhone-app. Kortgeleden verscheen ook de Adidas miCoach Football-app, die helemaal op voetballen gericht is. De app verzamelt statistieken van de miCoach-chip die aan de adizero F50 voetbalschoenen is bevestigd. Je kunt op die manier je topsnelheid, aantal sprints, […]

micoach-adidas-voetbalEen paar dagen geleden schreven we over de nieuwe F50 Adidas-voetbalschoenen, die je kunt uitlezen via een iPhone-app. Kortgeleden verscheen ook de Adidas miCoach Football-app, die helemaal op voetballen gericht is. De app verzamelt statistieken van de miCoach-chip die aan de adizero F50 voetbalschoenen is bevestigd.

Je kunt op die manier je topsnelheid, aantal sprints, afgelegde afstand tijdens het rennen en totale afstand meten. Adidas heeft de Braziliaanse voetballer Dani Alves ingeschakeld om de app te leren kennen.

De miCoach Football-app is bedoeld om te leren van het trainingssysteem dat professionele voetballers gebruiken. Je kun snelheden en statistieken uitwisselen met directe vrienden of met iedereen wereldwijd via Facebook of Twitter. Als je sport, verdien je daarmee punten. Je hebt ook een avatar in de app, die je kunt verbeteren door in de werkelijke wereld je prestaties te verhogen. Hoe sneller jij gaat, hoe sneller de avatar wordt.

adidas-micoach-voetbalDe schoenen en bijbehorende chip zijn verkrijgbaar in Europa, Azië en Latijns-Amerika. In de VS komen de F50-schoenen pas later deze maand beschikbaar. Adidas heeft twee jaar ontwikkeltijd in de schoen gestopt, die voor het eerst werd gedragen door Barcelona-sterspeler Lionel Messi. Adidas bracht eerder al een algemenere miCoach-app uit.

Adidas miCoach Football (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2011, 19:12
Categorie Sport
Onderwerpen adidas, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.