App Gemist: Ziggo TV, Allerhande, TVGiDS.tv en meer

iPadclub.nl blikt elke week terug op de leukste iPad-apps die de afgelopen week zijn uitgekomen. Deze week: Allerhande voor de iPad, My Xbox Live, Batman Arkham City Lockdown, Ziggo TV en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

AW Shownieuws headerElke week ligt er enorme stapel nieuwe apps voor de iPad op de virtuele deurmat. iPadclub schrijft elke dag over de meest noemenswaardige, meest bijzondere, leukste en beste applicaties. De kans is natuurlijk aanwezig dat je een van de app-besprekingen hebt gemist. Daarom zetten we elke zaterdag de leukste nieuwe iPad-apps nog even op een rij in de iPad App Weekly.

AW NoteLedge notities voor de iPadNoteLedge – NoteLedge is een pas verschenen app voor de iPad die vier dingen combineert: handgeschreven teksten, getypte teksten, foto’s en video’s. Uniek bij NoteLedge is de gepatenteerde ‘Navigator’, waarbij je geselecteerde onderdelen overal kunt plakken in een notitie. Je kunt op die manier een plakboek maken, een dreigbrief schrijven of een dagboek schrijven.
Downloaden: NoteLedge (€1,59)

AW Reebok The Promise Keeper iPadReebok the Promise Keeper – Hardlopen met je iPad is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig is het bij Reebok the Promise Keeper dan ook niet de bedoeling om met een iPad onder je arm geklemd te gaan joggen. Deze app is bedoeld voor het plannen van je hardloopactiviteiten. Reebok belooft dat het de enige app is die er daadwerkelijk voor zorgt dat je de deur uit gaat om te hardlopen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van sociale druk. Als je heel veel mensen hebt beloofd dat je nu écht iets eraan gaat doen om fit te worden, dan is het lastiger om er onderuit te komen.
Downloaden: Reebok the Promise Keeper (gratis)

AW Ziggo TV iPad televisie kijkenZiggo TV – De Ziggo TV-app van kabelaar Ziggo heeft een grote update gekregen. De app bood sinds de introductie onder andere het programmaoverzicht van meer dan 160 zenders evenals een catalogus van On Demand-titels en kijktips en tv- en medianieuws. Met de introductie van versie 2.0 heeft de Ziggo TV-app om te beginnen een geheel nieuwe homepage gekregen die bestaat uit de vaste onderdelen Nu & Straks, On Demand en TV Tips, die met verschillende kleuren van elkaar te onderscheiden zijn. Extra bijzonder is het onderdeel ‘Bekijken op iPad’, waarmee je live tv kunt kijken op de iPad.
Downloaden: Ziggo TV (games)

AW Afvalwijzer iPhone iPod touchAfvalwijzer – Wanneer moet de container voor welk afval aan de straat? Een aantal gemeentes is de samenwerking met de iPad- en iPhone-app Afvalwijzer aangegaan en geeft het antwoord op de vraag in een handige app. Ontwikkelaar AddComm Direct belooft de lijst met gemeentes wekelijks bij te werken. Voorlopig werkt de app in Aalten, Amersfoort, Dalfsen, Harderwijk, Hardenberg, Hattem, Heerden, Olst-Wijhe, Ommen. Oost-Gelre, Raalte-Heino, Staphorst, Steenwijkerland, Twenterand, Urk, Winterswijk, Zwartewaterland en Zwolle.
Downloaden: Afvalwijzer (gratis)

AW Ascent Commemorating Shuttle iPadAscent: Commemorating Shuttle – De NASA heeft een 645 megabyte grote app uitgebracht, waarin het maar om één ding draait: terugkijken naar drie decennia lanceringen van de Space Shuttle. Honderden ruimtemissies zijn er geweest en dat heeft behoorlijk wat interessant materiaal opgeleverd. De Space Shuttle zal niet lang meer haar vluchten maken, maar met deze app kun je alle missies nog een keer beleven.
Downloaden: Ascent: Commemorating Shuttle (gratis)

AW Allerhande iPad Albert HeijnAllerhande – De grootste supermarktketen van Nederland brengt haar maandelijkse receptenmagazine voortaan ook uit op de iPad. Het eerste nummer van Allerhande is nu te downloaden en gaat natuurlijk volledig over kerst. Het blad van Albert Heijn telt maar liefst 220 pagina’s vol met recepten, producten uit de supermarkt en advertenties. Net als in de winkel kun je de Allerhande-app gratis verkrijgen.
Downloaden: Allerhande (gratis)

AW TVGids.tv iPadTVGiDS.tv – Een simpele en snelle televisiegids voor de iPad, dat doel had het team achter de populaire iPhone-applicatie TVGiDS.tv voor ogen. De kersverse iPad-variant is nu te downloaden en biedt ondanks zijn nadruk op snelheid en overzichtelijkheid, ook een hoop functies. Er zijn herhalende meldingen om televisieprogramma’s te volgen, je kan eigen zenders indelen en je kan in één overzicht bekijken wat je favoriete programma’s en alerts zijn. Ook kun je zoeken op soort programma.
Downloaden: TVGiDS.tv Free (gratis)

AW Batman Arkham City Lockdown iPadBatman Arkham City Lockdown – We schreven gisteravond in de Game-update op iPhoneclub al over Batman Arkham City Lockdown, een fraai ogend spel met de bekende stripheld in de hoofdrol. Inmiddels is de game in de App Store verschenen. Door superschurken en hun handlangers te verslaan, moet je ervoor zorgen dat ze allemaal weer worden opgesloten. De naam ‘Arkham City’ is geen onbekende voor veel gamers: eerder dit jaar bracht Warner Bros. nog het zeer goed ontvangen Batman: Arkham City uit voor de pc, Xbox 360 en Playstation 3.
Downloaden: Batman Arkham City Lockdown (€4,99)

AW My Xbox Live iPhone iPod touch iPadMy Xbox Live – Via deze app heb je onder andere toegang tot je achievements, vriendenlijst en je zelfgemaakte avatar. Helemaal toevallig is de uitkomst van de iPad-app niet: eerder deze week bracht Microsoft ook een update voor de Xbox 360 uit, die een totaal nieuwe interface voor de spelcomputer introduceerde. Log je met de iPad-app in op je Xbox Live-profiel, dan krijg je toegang tot een groot deel van je profielinformatie.
Downloaden: My Xbox Live (gratis)

AW Shownieuws iPadShownieuws – In de App Store is een nieuwe app verschenen voor liefhebbers van glamour en gossip. Shownieuws toont het laatste nieuws over de sterren, in een app die volledig is gebaseerd met HTML5, CSS3 en JavaScript. Dit zorgt voor vloeiende animaties en 3D-transformaties, maar het zal de lezers vooral om iets anders gaan: de spannende nieuwtjes over de sterren. Je bladert door een soort coverflow-achtige interface, waarin nieuwtjes worden afgewisseld met advertenties van bedrijven als Wehkamp en Yves Rocher.
Downloaden: Shownieuws (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 17:47
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.