A+ Voice Compass en Magnetism gebruiken kompas van de 3GS

A+ Voice Compass en Magnetism zijn twee nieuwe applicaties die gebruik maken van het digitale kompas in de iPhone 3GS. Ze kunnen de richting oplezen en magnetische velden detecteren, zodat je het als een simpele metaaldetector kunt gebruiken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

magnetometerVoor het eerst zijn er applicaties in de App Store verschenen, die gebruik maken van het digitale kompas in de iPhone. De Kompas-applicatie van de iPhone 3GS biedt niet zoveel functionaliteit, maar ontwikkelaars kunnen er mooie dingen mee doen. Eén van die nieuwe applicaties is A+ Voice Compass: een applicatie die je gesproken aanwijzingen geeft van de kompasrichting wanneer je van richting wijzigt. Je kunt dus in de juiste richting bewegen zonder op je scherm te kijken. Misschien is het iets voor slechtzienden. De andere applicatie is Magnetism, een applicatie die magnetische velden detecteert. De applicatie kan bijvoorbeeld metalen objecten achter een muur detecteren. Voor Android is er al zo’n applicatie met de naam Metal Detector (en het werkt echt!).

Dat Android er al zo vroeg bij was, heeft ermee te maken dat er in de T-Mobile G1 al een digitaal kompas was ingebouwd. De iPhone-applicatie Magnetism kan de metingen ook in een grafiek omzetten.

Downloaden: A+ Voice Compass (€0,79) en Magnetism (€0,79)
Beide applicaties zijn alleen voor de 3GS!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2013, 13:46
Categorie Diensten
Onderwerpen kompas, metaal, metal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.