A Brief History of the World voor iOS: bordspel over wereldgeschiedenis

A Brief History of the World is een RISK-achtig spel, waarbij je in meerdere tijdperken de wereld moet zien te veroveren. Speelbaar op iPhone en iPad.

brief-history-world-ipadA Brief History of the World is een bordspel dat doet denken aan RISK. Je kunt het spelen op iPhone of iPad en je pakt meteen een geschiedenisles mee. A Brief History of the World is een rondengebaseerd strategiespel dat je op een bord speelt. Het doel is om de wereld te veroveren door steeds meer regio’s te pakken te krijgen. In onze Vakantiespecial kwamen ook al een hoop bordspellen voor iPhone en iPad voorbij, maar op het moment van publiceren was A Brief History of the World nog niet uit.

Het had dus ook nog niet de kans om tot een klassieker uit te groeien, die iedereen moet hebben. Voor liefhebbers van bordspelletjes kan A Brief History of the World een leuke game zijn om dit weekend te gaan ontdekken. De game is gebaseerd op belangrijke perioden uit de geschiedenis. Er spelen allerlei factoren mee en de omstandigheden kunnen elke ronde veranderen. Elke ronde is genoemd naar een tijdperk, bijvoorbeeld 350 jaar voor Christus tot 450 jaar na Christus. Je hebt te maken met verschillende wereldrijken en gebeurtenissen, die overeenkomen met de werkelijke geschiedenis. De persoon die het meest in de problemen is, krijgt de eerste keuze in de volgende ronde.

brief history of the world

Je kunt lokaal spelen op één apparaat of online spelen tegen andere mensen die niet in de buurt zijn. In totaal kunnen zes spelers meedoen. Een tutorial helpt je op weg. Behaalde punten kun je terugvinden op Game Center. Dezelfde uitgever brengt ook de Reiner Knizia-games en het bordspel Le Havre uit, zodat je een beetje een indruk krijgt van het genre. Je kunt bijvoorbeeld de rol spelen van Julius Caesar, Genghis Khan of Napoleon Bonaparte en je legers door zes verschillende tijdperken in de geschiedenis loodsen. Met 42 grote rijken en 15 kleinere rijken is er variatie genoeg. Met event cards kun je de loop van de geschiedenis beïnvloeden.

Lage systeemeisen zorgen ervoor dat je deze game op vrijwel elk iOS-apparaat kunt spelen.

Downloaden: A Brief History of the World (€2,69, universeel, iOS 3.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2013, 14:50
Categorie Games
Onderwerp bordspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.