360 Panorama is Apple’s nieuwe gratis App van de Week

Apple's App van de Week is 360 Panorama, een applicatie waarmee je rond kan kijken met de iPhone terwijl je de omgeving vastlegt als foto. Je krijgt vervolgens een foto waar je in 360 graden doorheen kan bewegen.

360 Panorama Apple App van de WeekDe indrukwekkende applicatie 360 Panorama is Apple’s nieuwe App van de Week, die je daarom de aankomende week gratis kan downloaden. Met de applicatie kan je foto’s van je omgeving in 360 graden maken, waar je vervolgens doorheen kan bewegen. De app gebruikt je GPS-locatie, het kompas en de accelerometer van de iPhone. In het begin schiet je één foto en vervolgens richt je de camera omhoog, omlaag en opzij om de rest van de cirkel in te vullen.


We hebben wel eens eerder geschreven over 360 Panorama en dat is niet zo gek, want de app is ook al even uit. Twee jaar en een week al, om precies te zijn. In mei vorig jaar werd de app voorzien van de interface die je er nu nog steeds in tegenkomt. Je maakt foto’s op een rondlopend, donker grid met witte lijnen, waarop je steeds op een nieuw vlak richt om het beeld om je heen vast te leggen. Je hoeft er zelf geen shutter voor in te drukken: nadat je de eerste plaat hebt geschoten, doet de app het vastleggen zelf.

Zo vlekkeloos als de panorama in het filmpje gemaakt wordt, zal het in de praktijk niet altijd gaan. Zeker als je ook omhoog wilt kunnen kijken in het eindresultaat, moet je de camera bij het rondkijken omhoog en omlaag richten en dat dat ergens fout gaat in een heel rondje, is niet uitgesloten. Zo kunnen objecten er soms wat wazig of dubbel op staan.

360 Panorama eerder gemaakte foto'sNa het maken van de panorama, kan je die bekijken door er met je vinger doorheen te bewegen. Met een knop onderin beeld, kan je dat veranderen naar bekijken met het kantelen van de telefoon. Als je tevreden bent met het resultaat, kan je het vanuit de app delen op Twitter en Facebook, maar daar heb je wel een account op de 360 Panorama voor nodig. Je kan een foto ook opslaan in het fotoalbum van je iPhone. Daar tref je een lange, uitgerekte foto waar je doorheen kan vegen, maar niet in rond kan draaien. Daar biedt het iPhone-fotoalbum geen ondersteuning voor. 360 Panorama is dus eveneens de app om je panorama’s in terug te kijken.

Downloaden: 360 Panorama (gratis, was €0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2012, 13:32
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen app van de week, panorama
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.