360 Panorama: augmented reality-panorama’s in de iPhone-browser

360 Panorama is een iPhone-applicatie waarmee je panoramafoto's kunt maken. Maar de panorama's blijken ook via augmented reality te bekijken in de Safari-browser op de iPhone.

panorama augmented reality360 Panorama is een app waarmee je 360 graden-panoramafoto’s kunt maken door je iPhone rond te bewegen in een cirkel. De applicatie blijkt echter tot meer in staat. De panorama’s die je met deze app hebt gemaakt zijn via Mobile Safari te bekijken, waarbij je dankzij augmented reality de indruk krijgt alsof je staat op de plaats, waar de foto’s zijn gemaakt.


panorama safariOpen Mobile Safari op een iPhone 4 met iOS 4.2 en ga naar de URL waar de panoramafoto is opgeslagen. Beweeg je je telefoon rond, dan zal de gyroscoop herkennen in welke richting je kijkt. Je kunt dan rondkijken in de panoramafoto, waarbij je bewegingen bepalen hoe snel het beeld ronddraait. Ook kun je pinch en zoom doen om te in- en uitzoomen.

Deze functie is mogelijk dankzij iOS 4.2 in combinatie met HTML5. Wie het meteen zelf wil uitproberen kan in Mobile Safari naar deze panoramafoto gaan om rond te kijken. 360 Panorama is een applicatie van Occipital. De app kostte bij de lancering €2,39 maar is al een tijdje geleden in prijs verlaagd naar €0,79.

Downloaden: 360 Panorama (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2010, 20:36
Categorie Fotografie en video
Onderwerp panorama

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.