DriveGain iPhone-app helpt je 15 procent brandstof besparen

DriveGain is een app waarmee je zuiniger kunt rijden. De app geeft hoorbare en zichtbare aanwijzingen hoe je je rijstijl kunt verbeteren.

drivegain iphoneDe applicatie DriveGain is bedoeld om te zorgen dat je minder brandstof verbruikt. Je leert met deze app efficiënter autorijden. Ook heb je minder last van CO2-uitstoot en ben je groener bezig. Je kunt op die manier gemiddeld zo’n €175 aan brandstofkosten besparen en zo’n 350 kilo minder CO2-uitstoot veroorzaken. In ieder geval heb je binnen een week of twee de kosten van de app terugverdiend.

De applicatie is geschikt voor handgeschakelde auto’s en automaten, maar ondersteunt nog geen elektrische en hybride voertuigen.


drivegain iphone app Tijdens het rijden krijg je gesproken feedback wat je goed en fout doet en op welke punten je je rijstijl kunt verbeteren. Ook krijg je te horen in welke versnelling je zou moeten rijden. Nu krijgen de meeste mensen al snel de kriebels van iemand die steeds commentaar geeft over je rijstijl, maar de ontwikkelaar belooft dat het op een zodanige manier is gedaan dat het niet irritant is. Daarnaast is er visuele feedback: op het scherm zie je de aanbevolen versnelling, de mate waarin je optrekt en afremt en je huidige snelheid.

Downloaden: DriveGain (€5,49)

Reacties: 36 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.