Droplr iPhone-app kan online bestanden en links delen

Droplr is een app waarmee je bestanden kunt delen, url's verkort en foto's en video's kunt uploaden. De app is gekoppeld aan een gratis online opslag van 1 GB.

droplr iphoneDroplr verscheen afgelopen week als iPhone-applicatie in de App Store. De omschrijving van de app is kort en simpel: met Droplr kun je makkelijk foto’s, notities en links uitwisselen. Maar hoe dan? Droplr blijkt al een bestaande gratis Mac OS X-applicatie te zijn, waarmee je foto’s, bestanden, video’s, audiografmenten, tekst en andere zaken kunt delen via een online opslagruimte van 1 GB. De app is altijd onder handbereik via de menubalk bovenin het scherm. De iPhone-applicatie is gekoppeld aan je Twitter-account, zodat je meteen kunt inloggen. Je komt daarna op het hoofdscherm terecht waar je al je eerdere ‘drops’ te zien krijgt. Je ziet daarbij meteen een miniatuurweergave van foto’s en video’s.


Notities zijn te herkennen aan een geel schrijfblokje met potlood en bij websites krijg je een Safari-icoontje te zien. Via de iPhone-applicatie kun je maar een beperkt aantal bestandsformaten uploaden (foto, video, verkorte url of notitie), maar je krijgt wel alle bestanden te zien die je eerder via de Mac-applicatie online hebt gezet dus ook bijvoorbeeld audiobestanden. Bij elk item staat de bestandsnaam en een code van vier letters, om deze via drp.ly zichtbaar te maken. Tap je op een bestand, dan heb je de optie om Quick Look (snelle weergave), Copy, Email, Tweet of Delete te kiezen. De Twitter-koppeling werkt bij een beperkt aantal Twitter-apps voor de iPhone, namelijk Twitterrific, Twitter, Echofon, Icebird, Twittelator en dus geen Osfoora.

droplr-iphone

Bij iOS 4.0 en hoger is ook gedacht aan achtergrondprocessen, zodat je door kunt gaan met het uploaden van foto’s terwijl je een andere app opent. Droplr is ook te gebruiken om snel een notitie te uploaden en met anderen te delen. Via de zoekfunctie kun je eerdere geüploade bestanden terugvinden aan de hand van bestandsnaam.

Ben je Droplr-gebruiker, dan is dit een handige app. Maar mocht je al gekozen hebben voor Dropbox of een andere online dienst, dan heeft de overstap naar Droplr vooral zin als je een url-verkorter zoekt en makkelijk bestanden wilt kunnen delen.

Downloaden: Droplr (€2,99)

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.