FlyPad en iPhly: bestuur een vliegtuigje met je iPhone

FlyPad is een nieuwe iPhone-applicatie die binnenkort in de App Store verschijnt. Je kunt er radiografisch bestuurbare vliegtuigjes mee besturen.

vliegtuig flypadBij vliegtuigen en helicopters die je met een iPhone kunt besturen, is er vaak weinig kans om zelf aan de slag te gaan. Je bent afhankelijk van een fabrikant (zoals bij de AR.Drone van Parrot) of er zijn studenten mee bezig, waardoor je met een beetje geluk nog wel de broncode in handen krijgt. Ontwikkelaar Shingle is nu bezig met een app, die je straks gewoon in de App Store kunt downloaden, onder de naam FlyPad.


FlyPad is niet de eerste app waarmee je radiografisch bestuurbare vliegtuigjes kunt bedienen. Eerder schreven we over iPhly en ook die is in het nieuws, want de app is eindelijk in de App Store verschenen. iPhly maakt gebruik van een soort virtueel stuurwieltje op het scherm, waaraan je kunt draaien. Je kunt er ook radiografisch bestuurbare helicopters en auto’s mee bedienen.

Concurrent Flypad is al bij Apple ingediend om te laten reviewen. Het is geschikt om elk radiobestuurbaar vliegtuigje mee te bedienen, vanaf je iPhone. Je bestuurt het vliegtuigje door de iPhone te kantelen of door de joystick-knoppen op het scherm te gebruiken:

flypad iphone

FlyPad werkt niet via Wi-Fi of Bluetooth, maar genereert PPM-signalen voor een bestaande transmitter. Hiervoor heb je (behalve bij radio’s van JR en Spektrum) een audiokabeltje nodig. Je kunt presets instellen voor je favoriete radiobestuurbare vliegtuigjes, zodat je het instellen van de 8 kanalen maar eenmalig hoeft te doen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Wil je FlyPad ook als joystick op de pc gebruiken (alleen Windows), dan kan dat ook. Je moet dan wel SmartPropoPlus installeren.

Meer info: ontwikkelaar Shingle

Informatie

Laatst bijgewerkt
6 juni 2010 om 11:24
Onderwerp
Categorie
Amusement

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.