Ustream kondigt video-broadcasting in hoge kwaliteit aan

Ustream heeft een nieuw HQ live video broadcaster voor de iPhone 3GS ontwikkeld, die op dit moment nog in betafase verkeert. Je kunt filmen op een resolutie van 640 x 480 met een framerate van wel 30 fps.

ustream live broadcasterUstream was naar eigen zeggen de eerste live broadcasting video-applicatie op de iPhone (wij denken daar iets anders over). Vandaag kondigen ze iets nieuws aan: High Quality (HQ) live videostreaming vanaf de iPhone 3GS. Ze gebruiken daarvoor een beter en sneller encodeerproces dan voorheen. Een resolutie van meer dan 640 x 480 is haalbaar met een framerate tot wel 30 frames per seconde. Je zult hiervoor wel de nieuwe Ustream HQ iPhone live broadcasting-applicatie voor de iPhone 3GS moeten installeren, die op dit moment nog in betafase verkeert.


Volgens Ustream wordt de kwaliteit van filmpjes die je met een mobiele uitzendt tot nu toe beperkt door het mobiele netwerk en beperkingen van de toestelprocessor. Dat is met de HQ-applicatie opgelost, beloven ze.

Sinds Apple de Ustream-applicatie in de App Store heeft goedgekeurd heeft Ustream gemerkt dat het aantal mobiele broadcasts spectaculair is toegenomen. Er worden tien keer zoveel broadcasts geregistreerd. De Ustream Live Broadcaster (nog niet in HQ-kwaliteit) is gratis in de App Store te vinden en ook geschikt voor de iPhone 3G. De nieuwe HQ-applicatie werkt alleen op de iPhone 3GS.

Via: e-mail Ustream

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.