Voetbal op de iPhone: aanbevolen door Apple

Voetbal op de iPhone: Apple doet aanbevelingen voor interessante applicaties en wij pakken er de meest interessante uit. Er zijn voetbalgames, applicaties waarmee je een virtueel voetbalteam naspeelt en applicaties die informatie over voetbal bieden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

football
Apple heeft op dit moment in de App Store een promotie voor voetbalapplicaties. Klik je erop, dan krijg je een selectie te zien van voetbalapplicaties die volgens Apple de moeite waard zijn. De Nederlandse applicatie My Football PRO staat er natuurlijk ook tussen, net als de games FIFA 10 en Real Football en gesponsorde apps zoals Nike Goal.


real footballApple vestigt de aandacht op applicaties voor fans van een specifieke club, zoals de applicaties MyMadrid (€2,39), Arsenal (€3,99) en iMilan (€3,99). Het zijn behoorlijk dure apps als je bedenkt dat je de applicatie FC Bayern gewoon gratis kunt downloaden. Applicaties van Nederlandse clubs staan er niet bij, dus we gaan snel verder met de spelletjes, bijvoorbeeld Real Madrid Pinball. Speel flipperkast op je iPhone, waarbij er steeds een foto van een speler in beeld verschijnt. Vergeleken met de grafisch mooi uitgevoerde pinball-applicaties die all in de App Store staan is Real Madrid Pinball (€0,79) toch wel een tegenvaller.

fifa 2010Voor het serieuze werk kun je terecht bij Real Football 2010 van Gameloft: een realistisch uitziende voetbalgame met 8 leagues, 245 teams en echte spelersnamen. Het is de enige voetbalgame die je online multiplayer kunt spelen en met de prijs van €3,99 is het ook nog een koopje.

FIFA 2010 van Electronic Arts zet Real Football buiten spel met maar liefst 30 leagues en 570 teams, maar je moet er dan ook fors meer voor betalen: €7,99. Ook hier zie je echte spelersnamen, speel je voetbalwedstrijden na en bepaal je zelf hoe je de club beheert. In de zojuist verschene update zijn twee competities toegevoegd: de Australische en Koreaanse league. Ook zijn de graphics verbeterd en is vanaf nu multiplayer via Bluetooth mogelijk.

manage your football teamFIFA 10 kan dus wel degelijk multiplayer aan, maar doet dat alleen lokaal via Wi-Fi en Bluetooth.

Ben je meer in de stemming voor een kleine en goedkope game, dan is Penalty Football World Cup verkrijgbaar: een €0,79 kostende game waarbij je penalties moet schieten en die op dit moment in de aanbieding is met 50% korting.

Bij voetbal verwacht je ook applicaties waarmee je een virtueel voetbalteam kunt beheren. Soccer Manager (€3,99) en Manage Your Football Club (€4,99) zijn twee applicaties waarmee dat kan. In beide applicaties moet je zorgen voor praktische zaken zoals de juiste opstelling, maar maak je je ook druk over contracten, het verkopen van spelers, cups en leagues waaraan je team gaat deelnemen en het budget. Het belangrijkste verschil tussen beide apps is dat je bij Manage Your Football Club vast zit aan de teams uit de Engelse competitie.

my football proFantasy Football 09/10 (€0,79) en Fantasy Football Manager 09/10 (€1,59) zijn applicaties die ongeveer in dezelfde categorie vallen (voetbal naspelen), maar een stuk goedkoper zijn.

Om op de hoogte te blijven van de voetbalstanden zijn er meerdere applicaties. De Nederlandse applicatie My Football Pro (€2,39, zie screenshot hiernaast) heeft alle denkbare competities, veel meer dan het concurrerende Football 10 Pro, dat je voor dezelfde prijs kunt kopen. Er zijn ook gespecialiseerde applicaties zoals uefa.com mobile, de gratis mobiele applicatie van de UEFA en de eveneens gratis applicatie van Eurosport.

Omdat Apple het overzicht voor heel Europa heeft gemaakt zul je in het overzicht niet de typisch Nederlandse applicaties terugvinden, zoals iVoetbalstanden, Voetbal International en Voetbalprimeur Pro.

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.