Meer push notificaties voor Twitter: iTweetReply en Boxcar

Boxcar en iTweetReply zijn twee betaalde iPhone-applicaties die push notificaties voor Twitter leveren. iTweetReply is een Twitter-client met beperkte functionaliteit, terwijl Boxcar eigenlijk alleen doorverwijst naar Tweetie of Twitterrific.

itweetreplyiTwitter was de eerste Twitter-applicatie met push notificaties. Maar ideaal was het niet, omdat het alleen werkte bij andere iTwitter-gebruikers. Gelukkig zijn er nu twee veelbelovende alternatieve: iTweetReply en Boxcar. iTweetReply is een Twitter-applicatie die niet voor een mooi uiterlijk of veel functies gaat, maar als een van de weinige extraatjes wel de push notificaties aanbiedt. Het werkt bij mentions (@) en direct messages. In iTweetReply zie je de complete tijdlijn van Twitter en je kunt foto’s uploaden naar TwitPic. Veel meer zit er niet in.


Boxcar heeft een heel andere insteek: het is eigenlijk zelf geen Twitter-client, maar heeft als enige taak het sturen van push notificaties van Twitter. Ook dit werkt alleen bij mentions en direct messages. Boxcar checkt elke vijf minuten of er nog berichten zijn en stuurt je dan een berichtje. Vervolgens kun je je favoriete Twitter-client op de iPhone openen om de berichten te lezen.

itweetreplyBoxcar werkt voorlopig alleen met Tweetie en Twitterrific. Het mag dan wel push notificaties leveren, maar omdat er steeds een vertraging van maximaal 5 minuten in zit, is Boxcar toch niet helemaal wat mensen zich ervan hadden voorgesteld. Er is een update onderweg naar de App Store, waarin nog wat meer handige functies zijn toegevoegd, zoals het openen van DM’s in Boxcar en ondersteuning voor meerdere accounts. De prijs is met €2,39 wel aan de hoge kant voor een dergelijke applicatie.

Downloaden: iTweetReply (€1,59) en Boxcar (€2,39)

boxcar

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.