Need for Speed Shift komt naar de iPhone

EA Games komt deze herfst met twee nieuwe Need for Speed games: Need for Speed Nitro en Need for Speed Shift. De games worden uitgebracht voor verschillende consoles. Need for Speed Shift zal op een veel breder aanbod aan consoles uitkomen: Xbox 360, Playstation 3 en de PC.
Dennis de Jong - · Laatst bijgewerkt:

NFS ShiftEA Games komt deze herfst met twee nieuwe Need for Speed games: Need for Speed Nitro en Need for Speed Shift. De games worden uitgebracht voor verschillende consoles. Zo komt Need for Speed Nitro alleen op de Nintendo Wii en DS. Need for Speed Shift zal op een veel breder aanbod aan consoles uitkomen: xBox 360, Playstation 3 en de PC. In hetzelfde rijtje worden de iPhone en de PSP genoemd.

Op de product details pagina van de website van Need for Speed Shift is het volgende te lezen:

Expect to be playing SHIFT in Fall 2009. It will be available on Xbox 360®, PLAYSTATION®3, PC and PLAYSTATION®PORTABLE (PSP) as well as on Mobile and iPhone.

Need for Speed Shift zal niet zozeer een arcade racegame zijn, zoals vele eerdere Need for Speed games, maar een simulatie racegame. We gaan dus een beetje terug in de tijd, naar de eerste Need for Speed games, maar dan op een circuit. Volgens de Need for Speed Shift wikipedia pagina, zal de game naast het circuit in ieder geval race mode ‘drift’ bevatten, een bron is alleen niet te achterhalen.

NFS Shift cockpit screenshotDe game bevat de nieuwste sportauto’s en ziet er op de console erg realistisch uit. De grootste verbeteringen met eerdere versies zitten hem in de beleving van het spel. Voor het eerst sinds Need for Speed Porsche Unleashed is er weer een cockpit mode beschikbaar. De G-krachten van optrekken, met hoge snelheid door bochten scheuren en tegen andere auto’s aanrijden zullen voor de speler merkbaar worden, doordat sturen moeilijker gaat, en doordat je zicht anders wordt. Botsingen geven een fysieke impact op de speler. Je voelt natuurlijk niet echt dat je tegen een muur botst, maar de gevolgen ondervind je in ieder geval op het scherm. Zo wordt na een botsing je beeld wazig, waardoor je in het begin even minder goed kan zien.

Daarnaast heeft elke speler zijn unieke profiel, welke afhankelijk is van hoe je rijdt: met veel precisie of juist heel agressief?. Je unieke profiel zal impact hebben op welke auto’s je unlockt en op welke manier, hoe je online gematched wordt aan andere spelers en hoe je carriére als coureur in het spel verloopt.

Natuurlijk valt uit onderstaand filmpje nog niet af te leiden hoe de game er op de iPhone uit zal zien, maar de console game belooft veel goeds. Voor degenen met een vergrootglas in de hand: als je goed kijkt staat op vrijwel elk beeld ‘actual game footage’. Zo gaat het console spel er dus ook uit zien.

De releasedatum voor Need for Speed Shift staat voor Europa op 17 september 2009 en voor Noord Amerika op 22 september 2009. De releasedatum voor de iPhoneversie is nog niet officiëel bekend gemaakt, maar zal mogelijk niet veel afwijken van de release op de console. Zodra er meer bekend is over de iPhoneversie zullen we jullie natuurlijk op de hoogte brengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 23:47
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.