Apple verkoopt in Verenigde Staten nu ook simlockvrije iPhone 5s

In de Amerikaanse Apple Store zijn nu ook simlockvrije iPhone 5s'en te koop. Voorheen verkocht Apple de T-Mobile-versie, die overigens ook al simlockvrij was.

iphone 5s topAls je een iPhone 5s in de VS wilde kopen, was je aangewezen op de T-Mobile-versie. Die is simlockvrij, maar Apple verkoopt ‘m niet als zodanig. Daardoor kan het zomaar gebeuren dat je bij het vragen naar een simlockvrije iPhone te horen kreeg: “Uh nee, die hebben we niet”. Om een einde te maken aan de verwarring verkoopt Apple vanaf nu ook unlocked modellen voor het GSM-netwerk. Deze versie is exact gelijk aan de al eerder verkrijgbare modellen, maar je krijgt er geen simkaart bij. Handig als je veel moet reizen of als je gewoon wilt profiteren van het prijsverschil. Bij een 64GB iPhone 5s bespaar je al snel €250 en met drie iPhones heb je op die manier al je vliegticket terugverdiend.


Het simlockvrije model werkt in de VS op de GSM-netwerken van AT&T en T-Mobile en (uiteraard) niet op de CDMA-netwerken van Verizon en Sprint. Neem je de iPhone mee naar Europa, dan kun je elke simkaart van elke GSM-provider gebruiken. De simlockvrije iPhone 5s-modellen kosten respectievelijk $649, $749 en $849 voor een opslagcapaciteit van 16GB, 32GB en 64GB. Bovenop deze prijs komt nog de lokale salestax. Bovendien moet je rekening houden met de garantie: die krijg je binnen Europa gemaakkelijker op een lokaal gekochte iPhone dan op een iPhone in de VS. Eventueel kun je AppleCare+ aanschaffen om dat probleem te omzeilen, want daarmee geeft Apple wel de garantie dat je bij problemen wereldwijd wordt geholpen. Of je service krijgt is sterk afhankelijk van de medewerker die je treft; een coulante medewerker zal je helpen, een minder coulante medewerker zal je verwijzen naar het land waar je de iPhone hebt gekocht. Wij krijgen daarover wisselende geluiden te horen van lezers.

Je kunt kiezen uit dezelfde kleuren spacegrijs, zilver en goud, die we al kennen. De simlockvrije iPhones zijn momenteel leverbaar via de online Apple Store. Wil je naar een Apple Retail Store om je nieuwe iPhone 5s af te halen, dan verdient het aanbeveling om vooraf even te bellen, omdat nog niet duidelijk is of alle winkels deze nieuwe variant al in de schappen hebben liggen.

Natuurlijk hebben we ook meteen onze pagina over iPhone kopen in het buitenland bijgewerkt. iPhones die je in Nederland koopt zijn voorzover wij weten altijd simlockvrij.

iphone 5s simlockvrij

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.