gpSPhone: GameBoy Advance op de iPhone

Eindelijk is 'ie er: een GameBoy Advance emulator voor de iPhone. De software heet gpSPhone en is speelbaar, maar heeft nog wel wat ruwe kantjes.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

GameBoy AdvanceVandaag is versie 0.0.4 van gpSPhone uitgebracht, een GBA-emulator voor de iPhone en iPod touch. Volgens de ontwikkelaar is door de gekozen codeertechniek snelheid en performance gegarandeerd. Helemaal probleemloos werkt de emulator overigens nog niet: de compatibiliteit is slechter dan gemiddeld, maar veel games zijn toch speelbaar. Natuurlijk wordt hier met hoge prioriteit verder aan gewerkt. Audio-uitvoer is ook nog uitgeschakeld, maar wordt wel geëmuleerd. Daarnaast kunnen de gebruikersinterface en handleiding nog iets beter.


Na het installeren moet je de permissies van het GPSP-bestand op 0755 zetten, anders werkt het niet. Later zal dit worden gefixt wanneer gpSPhone makkelijk via Installer.app geïnstalleerd kan worden. Voorlopig moet je het even doen met dit stappenplan:

  • Unzip het bestand gpSPhone.app naar de map /Applications.
  • Verander de rechten van het bestand naar 0755.
  • Plaats gba_bios.bin (de BIOS van GBA) in de map /Applications/gpSPhone.app/
  • Plaats de roms ergens op de iPhone of iPod touch, maar het liefst in de volgende standaardmap: /var/root/Media/ROMs/GBA

Meer over deze GBA-emulator voor de iPhone vind je op de website van de ontwikkelaar. De meest recente download van gpSPhone is daar ook te vinden.

Met dank aan Michel voor de tip!

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.