Seedio: samen een speaker maken met meerdere iPhones

Seedio is een geinige app voor de iPhone en iPod touch waarom je op één toestel een playlist kan samenstellen die je vervolgens synchroon op de alle aangesloten toestellen ten gehore kan brengen.

Seedio iPhone iPod touch speaker makenOké, je hebt geen kabeltje om je iPhone naar je alleraardigste boxenset te sturen en geen AirPlay-compatible speakers, wat doe je dan? De nieuwe, gratis applicatie Seedio heeft wel een idee: je koppelt gewoon meerdere iPhones en iPods draadloos aan elkaar vast om elkaars geluid te versterken. De app is zo ingericht dat één van de apparaten de playlist beheert, waarop andere via Wi-Fi in kunnen haken en zo synchroon dezelfde muziek ten gehore brengen.


Seedio nummer toevoegen aan playlistSeedio staat voor het versturen, het uploaden voor muziek zoals de term ook wordt gebruikt bij een bittorent. De andere toestellen die de applicatie ook hebben gedownload, zetten een knop rechtsboven om en worden daarmee ingesteld als ontvangers. Als je nummers wilt toevoegen, moet je bij de seeder aankloppen of zijn of haar iPhone even wegkapen.

Het is relevanter dan je denkt, want Seedio teert voor het samenstellen van een afspeellijst niet alleen op de muziek die de verzender in zijn iPod-sectie van de iPhone heeft staan. Je kan met de plus-knop namelijk ook YouTube doorzoeken, en de resultaten toevoegen door de plus te drukken. De app speelt de nummers gewoon af, zonder dat er ergens ook maar gehint wordt naar de bijbehorende video. Ook kan je eenvoudig nummers uit vorige Seedio-sessies naar boven halen, want die worden gelogd in de app. Opnieuw volstaat een tik om het nummer achteraan de afspeellijst toe te voegen. Met de lijstknop rechts van de items, kan je altijd de volgorde van de nummers aanpassen.

Seedio ontvangenSeedio is een leuk initiatief en op de iPhone en iPad-combinatie (hoewel het geen universele app is) waarop we het testen, werkt het vlekkeloos. Simpeler kan het niet. De ontvaner ziet de verzender op het zelfde Wi-Fi netwerk binnen enkele seconden en vanaf dat moment werkt Seedio. Of je het gezamenlijke geluid goed genoeg vindt, laten we graag aan jou over om te beoordelen.

De app is alleen ter introductie gratis. Als die periode is verstreken, verschijnt een gratis ontvang-only versie van de app. Het is dus zaak er snel bij te zijn.

Downloaden: Seedio (gratis ter introductie)

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 augustus 2012 om 17:09
Onderwerpen
,
Categorie
Muziek

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.