Eigen clouddienst opzetten met ownCloud iPhone-app

OwnCloud biedt je de mogelijkheid een eigen clouddienst op te zetten. Met de bijbehorende iPhone- en Android-apps kun je ook mobiel toegang krijgen tot je cloudserver. OwnCloud is open source en werkt met gangbare webstandaarden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad iphone owncloudOwnCloud is een aanbieder van cloud-serversoftware. Er zijn versies voor kleine en grote bedrijven, waarmee je je eigen open source-gebaseerde clouddienst kunt opzetten. Nu zijn er ook iOS- en Android-apps, zodat je mobiel toegang krijgt tot je eigen cloud. Heb je zelf geen server staan, dan kun je aankloppen bij partners die met ownCloud samenwerken voor hosting en andere diensten. Met de nieuwe apps kan ownCloud zich meten met diensten als iCloud, Google Drive en Dropbox. Het grote voordeel van ownCloud is dat je zelf de controle hebt over de gegevens en bij zeer vertrouwelijke data niet bang hoeft te zijn dat ze op een server van een externe partij staan.

De IT-afdeling van een bedrijf kan met ownCloud een eigen oplossing aanbieden, met software die aan gangbare webstandaarden voldoet. De apps kosten 79 cent en geven toegang tot de data die je op de server hebt opgeslagen. Ook het uploaden van foto’s en video’s wordt door de app geregeld. Voor het synchroniseren van agenda- en contactgegevens wordt gebruik gemaakt van het standaard door iOS ondersteunde CalDAV. Voor Windows, Linux en Mac zijn er apart verkrijgbare synchronisatiehulpmiddelen. OwnCloud kan foto- en videogalerijen aan, synchroniseert adressen, agenda’s en takenlijsten en kan ook back-ups maken en data versleutelen.

Downloaden: ownCloud (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 14:21
Categorie Diensten
Onderwerp cloud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.