VirtuaGym: populaire Nederlandse fitness-app nu ook voor iPhone

De Nederlandse fitness-app VirtuaGym is nu te downloaden op de iPhone na het grote succes op Android. Ook wij kunnen we fitnessen en afvallen aan de hand van de workouts die worden voorgedaan door virtuele instructeurs.

VirtuaGym Nederlandse fitness-app iPhoneDe afval- en fitness-app VirtuaGym is na meer dan twee miljoen downloads van de Android-versie, ook voor de iPhone uitgekomen. Met de Nederlandse applicatie die verbonden is aan de gelijknamige website, kan je trainingsschema’s afleggen vanaf het niveau van een absolute beginner tot een gevorderde. Het bijzondere aan VirtuaGym is dat je de bewegingen geanimeerd in beeld krijgt te zien, zodat je precies weet wat je moet doen. Je kan de app gebruiken zonder profiel aan te maken, maar krijgt meer opties als je dat wel gratis doet.


Zonder account krijg je een overzicht van workouts in verschillende categorieën, zoals thuisoefeningen waar je geen materiaal voor nodig hebt in de niveau’s beginner en absolute beginner. Na een account, zie je eerst een kalenderweergave voor je. Als je daar op een dag drukt, kan je een workout aanmaken en kom je alsnog in de lijst met oefeningen die je kan voltooien. Het grote verschil is dat ze dan worden bijgehouden. Je scoort er eveneens achievements mee als je ze voltooit.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

VirtuaGym beweging volhoudenEen voorhanden workout voor de absolute beginner in je eigen woonkamer duurt 7 minuten. Hij bestaat uit zes onderdelen die allemaal middels een geanimeerd personage in beeld worden gebracht. Onderin beeld zie je hoeveel tijd of hoeveel keer je de oefening nog moet doen, terwijl een vrouwenstem de laatste seconden aftelt en je ietwat blikkerig voorziet van uitspraken om je door te laten gaan. De animatie, het geluid van de tikkende tijd en de voice-over: bij elkaar zorgen ze voor een ietwat knullige uitstraling, maar je kan niet zeggen dat de app je niet in het zweet werkt. Zelfs de absolute beginner-workout eindigt met een relatief moeilijke zonnegroet die je twee keer doet. Aan het einde van de rit zie je hoeveel calorieën je verbrand hebt en sleep je achievements in de wacht. De workout wordt dan ook bijgeschreven op de kalender.

VirtuaGym reeds gedaan en te doenAls je bepaalde onderdelen liever niet doet, kan je ze uitvinken voordat een sessie begint. Een mogelijkheid om zelf een sessie samen te stellen uit oefeningen is er ook, maar daarvoor heb je een pro-account nodig in de applicatie. Met een Pro-account heb je toegang tot meer oefeningen uit de lijst met workouts. Je kan dan workouts samenstellen uit meer dan 450 oefeningen. Het Pro-account kost 78 euro per jaar en geeft je meteen toegang tot een voedingssysteem met dagboek en een Pro-status op het forum van de website.

Als gratis lid kan je VirtuaGym gewoon goed gebruiken en krijg je eveneens achievements, maar heb je gewoon wat minder opties. Het lijkt een goede opstap voor iedereen die wel beginnen met fitness of meer structuur wil aanbrengen in zijn workouts.

Downloaden: VirtuaGym (gratis)

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.