MyRadio nu in de App Store: muziek streamen op basis van persoonlijke radiostations

De MyRadio-app voor iPhone is verkrijgbaar in de App Store. De app draait om gepersonaliseerde radiostations. Met duimpje omhoog of omlaag geef je aan welke nummers je goed vindt.

MyRadioMyRadio is een applicatie van de Nederlandse Sky Radio Group. De applicatie biedt een nieuwe muziekdienst, die anders is dan de muziekdiensten die tot nu toe bestonden. Bij de huidige online diensten kun je vaak je eigen playlists samenstellen, of juist alleen naar een radiostation luisteren. De MyRadio-app combineert dit: je kunt zelf aangeven van welke muziek je houdt en de app biedt je op basis hiervan een constant verversende afspeellijst. Begin vorige week schreven we een preview van de app en MyRadio is sinds vandaag in de App Store te vinden.


Het valt op dat de applicatie niet te gebruiken is als je geen lid bent van Hyves of Facebook. Waar je normaal bij veel applicaties een onopvallend linkje ziet waar je toch kunt inloggen met je e-mailadres, is dat bij deze applicatie niet mogelijk.

De app draait helemaal om radiostations, maar niet in de klassieke zin van het woord. De radiostations in deze applicatie zijn automatisch gegenereerde playlists, met liedjes gebaseerd op jouw voorkeuren. Je kunt ervoor kiezen één van de radiostations die standaard in de app te vinden zijn te gaan luisteren, zoals Hits, Hyves Hitradio, Lovesongs, Jazz, en alles van 60’s tot 00’s. Of je kunt zelf een radiostation starten. Via een mixer in de applicatie kun je aangeven welke muziek je graag hoort en in welke verhouding je die graag hoort. Je kunt je afspeellijst ook afspelen via AirPlay.

Ieder liedje dat wordt afgespeeld kun je een duim omhoog of een duim omlaag geven. Geef je aan dat je een nummer niet leuk vindt, dan krijg je meteen een scratch te horen, waarna het nummer stopt met afspelen. Tikkeltje drastisch, omdat ik soms ook gewoon wil aangeven dat ik het nummer niet geweldig vind, maar het best wil afluisteren.

De applicatie bevat wel reclames en het is momenteel nog niet mogelijk om een versie zonder reclame te kopen. Verder kun je naar eigen wens een actueel nieuwsbulletin, weerbericht of verkeersupdate toevoegen. Hierdoor voelt de app als een écht radiostation en is ‘ie zeer geschikt voor mensen die niet constant dezelfde playlist willen luisteren, of mensen die geen zin hebben in dj’s die programma’s overheersen. Hier op kantoor staat in ieder geval de rest van de middag iCulture Radio op.

Downloaden: MyRadio (gratis)

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2012 om 16:30
Onderwerp
Categorie
Muziek

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.