Gerucht: ‘Apple werkt aan gamecontroller voor iPhone en iPad’

Volgens AnandTech's Anand Lal Shimpi werkt Apple intern aan een gamecontroller voor de iPhone en iPad. Of het project ooit verder dan de tekentafel zal komen durft hij echter niet te zeggen.

iCade 8-BittyDe iPhone is inmiddels uitgegroeid tot een serieus spelplatform, maar heeft tegelijkertijd niet de knoppen om sommige traditionele spellen perfect mee te besturen. Verschillende accessoiremakers sprongen in dit gat door zelf een controller te maken, maar mogelijk werkt Apple zou zelf ook bezig zijn met een alternatief: volgens AnandTech’s Anand Lal Shimpi werkt Apple al een tijdje intern aan een fysieke controller.


Shimpi’s precieze bron wordt verder niet aangehaald: hij stelt in zijn recensie van de iPad enkel dat hij zich bewust is van een project binnen Apple, waarbij gewerkt wordt aan de controller. Hij weet echter niet of dit project ooit verder dan de tekentafel zal komen.

Volgens Shimpi zou een controller van Apple zeer verstandig zijn, gezien tablets en smartphones steeds meer het prestatievermogen van spelcomputers tegemoet gaan. Shimpi staat hier niet alleen in: ontwikkelaar Epic Games en uitgever Electronic Arts zeiden in maart nog dat de iPad met spelcomputers kan concurreren. Volgens Epic Games zou hier wel een controller voor nodig zijn.

Onder andere de iControlpad en de iCade-controllers maken het nu al mogelijk om met fysieke knoppen op de iPhone te spelen. Spellen moeten echter wel zijn geoptimaliseerd voor het gebruik van deze controllers. Een gamepad van Apple zou meer aandacht krijgen, waardoor ontwikkelaars mogelijk hun spellen sneller willen aanpassen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 april 2012 om 19:30
Onderwerp
Categorie
Games

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.