iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Nederlandse game Greed Corp gratis te proberen

Het complexe Nederlandse strategiespel Greed Corp is nu ook gratis te proberen op de iPad. De Lite-versie bevat zes levels en een uitgebreide uitleg om de game onder de knie te krijgen.

Greed Corp HD Lite iPadHet Nederlandse strategiespel Greed Corp heeft een Lite-versie gekregen op de iPad waardoor het nu gratis te proberen is. Het spel speelt zich af in een wereld die opgebouwd is uit zeshoeken en die je koste wat het kost te pakken moet zien te krijgen. Dat doe je met een leger aan robots dat je zo moet zien te verdelen over de vlakken, dat je de gebieden ten koste van het vijandige leger kan veroveren. Wie de hele kaart heeft eigen gemaakt, wint de pot. Het spel kan tegen de computer en online gespeeld worden.

Greed Corp is niet het meest toegankelijke spel dat je kan bedenken. Gelukkig heeft de strategiegame een uitgebreide tutorial waarin je het spel fase voor fase leert. In het kort omschreven: spelers zetten op zeshoeken troepen, gebouwen en andere spelelementen neer, om zo brandstof uit de grond te trekken en de vijand te verslaan. Verzamel je echter teveel brandstof, dan stort het level in.

In 2010 verscheen Greed Corp op de pc, Playstation 3 en Xbox 360. Hoewel Greed Corp origineel werd ontwikkeld door Vanguard Games, is deze port naar de iPad in elkaar gezet door Invictus Games. De volledige versie telt een verhaallijn van 24 missies. De multiplayer kan je met vier spelers spelen, zowel offline waarbij je de iPad aan elkaar doorgeeft, als online. In de gratis demo mag je aan de slag met zes levels.

De volledige versie van Greed Corp verscheen in november 2011.

Downloaden: Greed Corp HD Lite (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2012, 17:22
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen game, muziek, nederlandse apps, strategie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.