OV Butler voor iPhone: geld terugvragen in het openbaar vervoer

OV Butler is een nieuwe Nederlandse app waarmee je gemakkelijk geld terug kunt vragen bij het openbaar vervoer. De app ondersteunt bijna alle vervoermaatschappijen en laat ook zien welke reizen je hebt gemaakt.

ov butler openingOV Butler is een nieuwe Nederlandse app van Moop Mobility, bedoeld voor mensen die met een OV-chipkaart reizen. Met OV Butler kun je zien welke reizen je hebt gemaakt, maar je kunt ook meteen geld terugvragen als je bent vergeten uit te checken of als je last hebt gehad van vertragingen. In de app worden vrijwel alle Nederlandse vervoermaatschappijen ondersteund, van NS tot Veolia en GVB.


De app is geschikt voor mensen die hun OV-chipkaart hebben geregistreerd, omdat alleen dan de gegevens van je kaart uitgelezen kunnen worden met de app. Ook ‘anonieme’ OV-chipkaarten zijn mogelijk, mits je die wel hebt geregistreerd op de site van OV-chipkaart (www.ov-chipkaart.nl), waardoor je dus eigenlijk niet meer anoniem bent. Na het inloggen met je accountgegevens haalt OV Butler je gegevens op en toont de laatst gemaakte reizen en je actuele saldo.

Per reis geef je aan of je bent vergeten uit te checken of dat je vertraging had. Met de knop Claim Teruggave kun je snel een formulier invullen, dat vervolgens binnen een dag bij de betreffende vervoerder wordt ingediend. De verdere afhandeling gebeurt door de vervoerder zelf.

OV Butler legt je gegevens niet vast, maar gebruikt ze wel geanonimiseerd om achteraf reisgegevens te kunnen analyseren, zodat het openbaar vervoer in Nederland verbeterd kan worden. Dat klinkt nogal officieel, maar de app wordt gemaakt door een onafhankelijke ontwikkelaar en is dus geen project van OV Chipkaart zelf. Moop Mobility maakte eerder de apps GVB en Bus Mobiel.

Downloaden: OV Butler (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2012, 11:11
Categorie Reizen
Onderwerp openbaar vervoer
46 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.