Skyfire Flash-browser nu ook beschikbaar voor de iPad

De populaire Flash-browser Skyfire is nu ook beschikbaar voor de iPad. De browser zet via een externe server Flash-video's om naar HTML5 en H.264, twee technologieën die door het iOS-platform worden ondersteund.

SkyfireDe Skyfire Flash-browser is, zoals eerder aangekondigd, vanaf vandaag ook beschikbaar voor de iPad. Eerder lanceerden de ontwikkelaars ook al een versie voor de iPhone en iPod touch, die vanwege de overweldigende belangstelling zelfs tijdelijk uit de App Store werd verwijderd. Met de browser kun je op iOS-apparaten Flash-video’s kijken, ook al wordt de technologie van Adobe officieel niet ondersteund. Skyfire zet Flash-video’s op websites om naar HTML5 en H.264, twee technologieën die door het iOS-platform wél worden ondersteund. Dit vindt op de achtergrond plaats, door de servers van het bedrijf.

De browser zelf beschikt over standaard browserelementen, zoals tabs, zoeken, bladwijzers, geschiedenis en zelfs een modus voor privébrowsen. Daarnaast heeft het nog enkele andere functionaliteiten, zoals de Skybar toolbar voor directe toegang tot video’s en gerelateerde content. Ook kun je als gebruiker zien wat je vrienden vinden van een website en de website delen via Facebook en Twitter evenals Google Reader, Instapaper, Pinboard en Read It Later. Met de universele ‘Like’-knop kun je elke website die je bezoekt ‘liken’. Met de functie ‘Fireplace’ kun je zien welke links je vrienden hebben gedeeld. Tot slot kun je in de app de feeds van Twitter en Facebook en Google Reader volgen.

Met de applicatie kunnen overigens alleen Flash-video’s bekeken worden, geen andere Flash-content zoals games en apps. Momenteel worden ook nog niet alle websites ondersteund. Soms kan het 15-30 seconden duren voordat een video wordt weergegeven; de servers van Skyfire staan in de Verenigde Staten en daarom kan het soms even duren voordat de video is ingeladen. Hierdoor bestaat ook de mogelijkheid dat Flash-video’s met regiorestrictie, zoals bijvoorbeeld Uitzending Gemist toepast, niet werken.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Downloaden: Skyfire Web Browser for iPad (€3,99)

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.