IDC: Windows Phone 7 wordt groter dan iOS in 2015

In een nieuw onderzoeksrapport van IDC staat dat Windows Phone 7 in 2015 groter zal zijn dan iOS. Ook Android zal flink groeien en blijft volgens het bedrijf het nummer 1 besturingssysteem voor telefoons. Naast iOS zal ook Blackberry een daling incasseren.

Marktonderzoeksbedrijf IDC heeft al vele uitspraken gedaan over de groei van besturingssystemen en de verwachte verkopen van smartphones. Zo deed het bedrijf in februari van dit jaar een voorspelling dat Apple dit jaar de grootste smartphonefabrikant zou worden. Iets meer dan een maand geleden gaf het bedrijf cijfers die deze claim ondersteunden: Apple verkocht 10 miljoen iPhones méér dan in hetzelfde kwartaal een jaar daarvoor. Een recent rapport is echter wat minder positief: volgens IDC zou het marktaandeel van iOS terugzakken van 18,2% naar 16,9%, terwijl Windows Phone 7 en Android flink doorstijgen naar 20,3 en 43,8 procent respectievelijk.


Volgens IDC komt de daling van het marktaandeel voornamelijk door de ‘groeiende en diversifiërende smartphonemarkt’. Hiermee doelt het bedrijf waarschijnlijk op de smartphonefabrikanten die steeds meer gebruikmaken van de besturingssystemen Windows Phone 7 en Android. De grootste groei zou komen door de nieuwe update van Windows Phone 7, Mango, die volgend jaar standaard wordt meegeleverd op een groot deel van Nokia’s toestellen. Om groter dan iOS te worden moet het nieuwe besturingssysteem van Microsoft wel een jaarlijkse groei van ruim 82(!) procent volhouden tot 2015.

iOS is niet het enige platform dat volgens IDC een daling zal meemaken in het marktaandeel: ook de Blackberry zal in aandeel dalen tot 13,2 procent. Gelukkig kijkt het marktonderzoekbedrijf ook naar cijfers die wat minder ver in de toekomst zijn: het bedrijf verwacht in 2011 een groei van 55 procent op de wereldwijde smartphonemarkt. Deze groei komt voornamelijk door de consumenten die hun oudere ‘feature-phones’ inruilen voor smartphones.

Reacties: 42 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.