NY Times brengt volwaardige iPad-applicatie uit: gratis tot 2011

De New York Times heeft een vernieuwde versie van de krantenapplicatie gelanceerd. Die geeft nu gratis toegang tot alle artikelen en secties.
Jeroen Wienen - · Laatst bijgewerkt:

nytimes13 oktober jongstleden werd de oude applicatie van de New York Times uit de App Store gehaald. Toen werd duidelijk dat er een nieuwe applicatie uitgebracht zou gaan worden. Die staat sinds vandaag in de App Store. De nieuwe versie is stukken uitgebreider dan de vorige. Zo kun je nu 25 secties, zoals kunst, technologie en politiek raadplegen. Ook vind je in de vernieuwde applicatie foto-reportages en video’s. Kortom: eindelijk een volwaardige applicatie die de krant eer aan doet.


Wanneer je de applicatie gedownload hebt, krijg je automatisch toegang tot 4 onderdelen: Top News, Most E-Mailed, Business Day en Video. Om toegang te krijgen tot de volledige functionaliteit van de applicatie moet je inloggen met je online account of je gratis registreren (dat kan binnen de applicatie). Vervolgens krijg je toegang tot alle artikelen. Je kunt ook artikelen delen met anderen via Twitter, Facebook en e-mail. De applicatie is erg interactief en maakt veel gebruik van foto en video, wat hem mogelijk nog beter maakt dan de gedrukte versie van de krant.

Het spreekwoord geniet ervan, zo lang het nog kan lijkt echter van toepassing. De New York Times geeft aan dat vanaf begin 2011 een abonnement moet worden afgesloten om toegang te behouden tot de volledige functionaliteit. Het is nog niet duidelijk of je met een abonnement op de gedrukte versie ook toegang krijgt tot de applicatie, maar dat zal voor het merendeel van de Nederlanders weinig uitmaken.

new york times ipad

De iPhone-versie van de app is een voorbeeld geweest voor veel andere krantenapps, dus mocht je zelf betrokken zijn bij het maken van iPad-publicaties dan is de download eigenlijk een must.

Downloaden: NY Times for iPad (gratis)

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.