Apple Podcast Analytics

Grote podcasts van 200MB of meer downloaden op je iPhone

Podcasts van 200MB of meer kun je niet via je mobiele databundel (4G) downloaden op de iPhone. Je zult een Wi-Fi-netwerk moeten gebruiken. Toch is er de mogelijkheid om deze datalimiet te omzeilen, namelijk door de podcast te streamen. Deze tip legt het uit.

Podcasts van meer dan 200MB downloaden

Bij het downloaden van apps is er geen downloadlimiet meer, maar bij podcasts geldt dat nog wel. Dat betekent dat je geen podcasts kan downloaden die groter zijn dan 200MB. Dergelijke lange podcasts moet je via Wi-Fi downloaden. Wil je toch grote podcasts downloaden en is er geen Wi-Fi-netwerk in de buurt, dan kun je de limiet met deze tip omzeilen.


Als je probeert om een grote podcast rechtstreeks op je iPhone te downloaden, zul je een waarschuwing krijgen. Voor bestanden die groter dan 200MB zijn heb je verbinding met een draadloos netwerk nodig. Toch blijkt het eenvoudig om deze beperking te omzeilen: tik niet op de knop Download (het wolkje met het omlaag wijzende pijltje), maar op de naam van de aflevering of episode. De iPhone begint meteen te spelen, zonder dat je aan de beperkingen voor 3G en 4G vastzit. Je kan nog wel een waarschuwing te zien krijgen, om je erop te attenderen dat de podcast via je mobiele databundel wordt binnengehaald wat mogelijk extra kosten met zich meebrengt. Ga je daarmee akkoord, dan begint het afspelen van de podcast vanzelf. Bij streaming audio kun je de app zelfs verlaten, waarbij de audio blijft doorspelen.

Grote podcasts via mobiele data op je iPhone.

Grote podcasts downloaden via 4G of Wi-Fi

Dit geldt niet alleen voor de eigen Podcasts-app van Apple, maar ook voor allerlei podcast-apps van derden. Vaak wordt er onderscheid gemaakt tussen het downloaden en lokaal opslaan van een podcast-aflevering en het streamen ervan. Via de instellingen kun je aangeven dat je alleen wilt downloaden en streamen via Wi-Fi:

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad.
  2. Ga naar Podcasts en zet de schakelaar uit bij Mobiele data om te voorkomen dat je podcasts streamt via mobiele data.
  3. Ook kun je de schakelaar bij Blokkeer downloads via mobiel netwerk inschakelen om te zorgen dat je geen 4G-data gebruikt. Dit kan handig zijn als je in het buitenland bent en te maken hebt met een beperkte databundel.

Wil je meer tips over podcasts, dan vind je hieronder nog een paar andere leuke:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2019
Categorie Apps
Onderwerp podcasts