Review: MCA Vog iPhone-case van leer

In een review bespreken we de MCA Vog, een lederen case voor de iPhone waarin je het toestel liggend opbergt. De MCA Vog heeft ook een riemlus om de case aan je broekriem te dragen.

MCA Vog Case Leather iPhoneMCA is een merk dat je niet zo vaak tegenkomt. Toch hebben ze een indrukwekkende reeks iPhone-cases ontwikkeld, van siliconencases tot hardcases van doorzichtig polycarbonaat. Die komen in een later review aan bod, maar eerst bespreken we de MCA Vog, een lederen case waarin je de iPhone liggend opbergt.

Verpakking

De case wordt geleverd in een kartonnen verpakking, die gemakkelijk te openen is. Binnenin vind je alleen de case, geen extra accessoires zoals screenprotectors of losse broekriemclips.

Uiterlijk

De MCA Vog is gemaakt van zwart leer met een grijze, suedeachtige binnenkant. De klep sluit met twee magneten. Langs de onderrand van de case zit een opening waarmee je de iPhone weer gemakkelijk uit de case kunt duwen. Die opening is behoorlijk groot en dient ook geen ander doel; er zitten op die plaats geen iPhone-knoppen.
Aan de achterkant vind je een flinke lus, waarmee je de case aan een broekriem kunt vastmaken. De twee drukknopen waarmee deze lus sluit, zijn behoorlijk robuust. Geen kans dus, dat je iPhone tijdens een wandeling losschiet. Aan de zijkant zitten twee zijschotjes die voorkomen dat de iPhone uit de case valt. Die zijschotjes zitten precies op de plek waar ook de connector zit. Wat mij betreft had de fabrikant de openingen op een iets slimmere plaats kunnen positioneren.

De MCA Vog wordt geleverd in een kartonnen verpakking. De zijkant van de case. De andere zijkant ziet er exact hetzelfde uit.
De bovenkant van de case. De twee drukkopen zijn van nogal stevige kwaliteit.

Het zwarte leer van deze case is van de gebruikelijke kwaliteit. Sommige mensen zullen het saai vinden, maar neutraal zwart is ook bij iPhones de meest populaire kleur. Het was leuk geweest als MCA de voering in een felle kleur had uitgevoerd om er toch nog een iets frivolere touch aan te geven, maar dat is een kwestie van smaak. De voering is van een suede-achtige stof gemaakt. Echte suede was net iets mooier geweest, maar had de case ook iets duurder gemaakt. De 25 euro die je nu voor deze case moet neertellen, lijkt een acceptabele prijs.

Aan de achterkant van de case zit een riemlus met twee drukknopen. De onderzijde van de case heeft een opening om de iPhone makkelijker uit de case te kunnen schuiven.

Gebruik

Je moet de iPhone uit de case halen wanneer je deze wilt gebruiken. Dit is een case die geschikt is voor mensen die hun iPhone normaalgesproken ‘naakt’ gebruiken maar wel iets zoeken om de iPhone tussendoor te kunnen opbergen. Voor een goede bescherming zul je in ieder geval nog een screenprotector moeten kopen; die levert MCA er niet bij. De broekriemlus is van behoorlijke kwaliteit en ook de magneetsluiting voldoet prima. Bij een binnenkomend telefoongesprek kun je de iPhone redelijk snel tevoorschijn halen. De headset-aansluiting is te gebruiken wanneer de iPhone in de case zit.

De case in geopende toestand. Dit is een case waarbij de iPhone liggend wordt gebruikt. Rollercoaster-proof: als je de case op deze manier aan je riem bevestigt is de kans klein dat 'ie losraakt.

Conclusie

Hou je van zwartlederen cases dan is de MCA Vog een handig model, vooral als je een case zoekt die je makkelijk aan je broekriem kunt dragen. De openingen langs de onderkant en zijkanten zijn wat minder handig geplaatst: een deel van de iPhone is daardoor onbeschermd terwijl er geen openingen zitten op plaatsen waar je ze wel zou verwachten, zoals bij de dockconnector.

Info

Fabrikant: MCA
Getest model: Vog iPhone Case
Distributeur voor Nederland: Mconomy
Prijs: ca. €25
Verkrijgbaarheid: Onder de naam MCA Snow Holster is deze case voor €36,90 verkrijgbaar bij iPhone Centre (incl. BTW en €6,95 verzendkosten). Via eBay wordt de case ook aangeboden voor een lagere prijs.

Informatie

Laatst bijgewerkt
oktober 2009
Categorie
Accessoires
Lees de 4 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »