Review: Golla Alley iPhone-case

Golla heeft met de Golla Alley een telefoonhoesje uitgebracht, die ook voor de iPhone en iPod touch geschikt is. Het is minder kleurrijk dan de telefooncases waar Golla om bekend staat, waardoor de Golla Alley ook voor mannen geschikt is.

Golla caseGolla is een bekende Finse fabrikant van telefoonhoesjes. Je hoeft maar bij winkels zoals T for Telecom binnen te lopen of je ziet ze hangen. Het is zelfs het op één na best verkochte accessoire bij deze winkelketen. Toen we Golla afgelopen januari op de CES tegenkwamen, bevestigden ze dat de telefoonhoesjes inderdaad in Nederland erg populair zijn. Voor nog geen 10 euro koop je een kwalitatief hoogwaardig telefoontasje in een vrolijke kleur. Die felle kleuren vormen echter ook een probleem.


Golla heeft namelijk vooral vrouwelijke designers in dienst, die zich bij het bedenken van nieuwe ontwerpen richten op de trendgevoelige telefoongebruiker. Dat leverde kleurrijke hoesjes op die er leuk uitzagen, maar waarmee mannen zich niet op straat durfden vertonen. Vanaf dit seizoen gaat Golla er wat aan doen: ze hebben meer mannelijke designers aangenomen en gaan meer aandacht besteden aan telefoonhoesjes in minder opvallende kleuren, die er nog steeds trendy uitzien. De Golla Alley die we in dit review zullen bespreken, is een voorbeeld daarvan.

De case van de bovenkant gezien.   Aan de zijkant bevindt zich nog een extra opbergvakje met rits
De case is goed afgewerkt.    Detail van het nekkoord

Verpakking

Wat de verpakking van de Golla Alley betreft zijn we snel uitgepraat: er zit een plastic schapkaartje aan de achterzijde met naam, typenummer en prijs. Als je die eraf haalt is je case meteen klaar voor gebruik. Golla levert een halskoord en een karabijnhaak mee om de case respectievelijk om je hals of aan je broeklus of tas te dragen.

Uitvoering

De case is gemaakt van dikke grijze katoen. De binnenkant is bekleed met knalgroene stof, waaraan we nog een beetje de typische Golla-stijl kunnen herkennen. Aan de buitenzijde zit een extra insteekvak voor bijvoorbeeld strippenkaart of papiergeld. Aan de zijkant van de case bevindt zich een afsluitbaar ritsvakje. De case sluit zelf met klittenband. Aan de achterkant zit een lus waar je de karabijnhaak of het nekkoord aan kunt bevestigen. De lus is ook groot genoeg om je riem er doorheen te steken.
De Golla Alley is degelijk gemaakt: het materiaal slijt niet snel en de afwerking is op alle punten goed: geen loshangende draadjes of rafels.

De case is aan de binnenkant knalgroen   De iPhone met case in de Golla Alley steken is iets teveel van het goede.
De meegeleverde haak is op twee manieren te bevestigen.   Hoekje aan de sluitflap van de Golla Alley

De kleur zal bij mannen wel in de smaak vallen: donkergrijs is altijd goed. De vormgeving van de case is op zich redelijk eenvoudig: een zakje met een sluitflap. Maar door de details zoals het rubberachtige hoekje aan de sluitflap, de G-opdruk in een grote gotische letter en de knalgroene binnenkant, ziet het er toch apart uit.

Gebruik

Je kunt de Golla Alley op vier manieren dragen: gewoon in je hand of broekzak, aan het nekkoord, aan de karabijnhaak of aan je broekriem. Omdat het nekkoord nogal dun is, lijkt die draagwijze niet echt comfortabel. De karabijnhaak is wel erg handig: als je even snel ergens naartoe moet rennen en je hebt je handen vol, dan haak je de Golla even snel aan een broeklus of aan je tas. Er is nauwelijks kans dat de verbinding losschiet.

De volgende vraag is natuurlijk: past de iPhone erin, of is dit model telefoonhoesje toch meer bedoeld voor kleinere toestellen? Ik heb dat getest met een iPhone die in de SwitchEasy-case zat. De klittenband van de sluitklep gaat dan nog maar net dicht. Gebruik je een iPhone zonder extra case, dan zal de klep wel goed sluiten. Hetzelfde geldt trouwens voor de iPod touch in een plastic case: ook die ging maar nauwelijks dicht, maar als je alleen de iPod touch erin steekt sluit ‘ie wel goed. De case is trouwens bedoeld voor een iPod, dus die hebben we meteen ook even getest. En inderdaad, de iPod video past perfect, net als de iPod classic. Voor andere iPod-modellen zoals de nano en shuffle is de Golla Alley uiteraard veel te groot.

Aan de voorzijde bevindt zich een extra vakje.   Kaartje aan de Golla Alley
De karabijnhaak.   Merkopdruk aan de binnenkant van de sluitflap.

Conclusie

Sommige mensen hebben liever een beschermhoes van plastic of metaal. Zoek je iets van stof in een niet te schreeuwerige kleur en voor een redelijke prijs, dan is de Golla Alley een prima case. Dit model is van stevig materiaal, goed afgewerkt en ziet er door de kleine details ook nog eens leuk uit.

Fabrikant: Golla
Te koop bij: Belcompany, Kijkshop, Multitronics, Tell Me, The Phone House, Debitel, T For Telecom, BCC, Beschermhoesje.nl en bij alle eigen telecomwinkels van de mobiele operators
Afmeting: 80 x 130 mm
Prijs: €13,95

Informatie

Laatst bijgewerkt
oktober 2009
Categorie
Accessoires
Lees de 10 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »