ZumBot: speciale iPad-houder voor het maken van macrofoto’s

Kickstarter-project ZumBot biedt een macro fotostudio waar je de iPad op kunt neerleggen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ZumBot ipad miniKickstarter-project ZumBot belooft een handige standaard voor de iPad die het makkelijker maakt om macrofoto’s met de iPad-camera te maken. De ZumBot biedt een platform waar je de iPad op kunt leggen, met op de juiste positie een gat voor de camera met daarin de benodigde macrolenzen. Een lamp onderop de ZumBot zorgt er vervolgens voor dat het onderwerp goed wordt belicht. Dit maakt het niet alleen mogelijk om de iPad te gebruiken voor detailshots: volgens de makers komt het systeem ook van pas als je bijvoorbeeld met kleine objecten werkt.

Tijdens het solderen kun je ook onder een ZumBot werken, terwijl het iPad-scherm wordt gebruikt om je werkzaamheden ingezoomd te tonen. Daarnaast is het mogelijk om een dia te digitaliseren door hem onder de ZumBot te leggen. Het vrij simpele platform waar de iPad op ligt lijkt echter geen speciale bevestigingspunten te hebben. Dit betekent dat de iPad heen en weer zal bewegen als je er tegenaan tikt. Daar staat tegenover dat je een iPhone, iPod touch of andere smartphone of tablet ook op het platform kunt neerleggen.

ZumBot 2

De makers van de ZumBot hopen op Kickstarter 62.000 dollar in te zamelen. Een donatie van minstens 99 dollar plus 20 dollar aan verzendkosten verzekert je van een ZumBot, mits de initiatiefnemers hun doel bereiken. Ben je er vroeg bij, dan hoef je maar 85 dollar in te leggen om de macrostudio voor de iPad in huis te krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2014, 13:02
Categorieën Accessoires, Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.