Zoekapplicatie Microsoft Bing voor iPhone krijgt eerste update

Microsoft heeft de applicatie Bing een update gegeven. Bing is al meer dan een miljoen keer gedownload en kreeg diverse verbeteringen, waaronder het doorzoeken van de zoekhistorie, meer bookmarks en locatie zelf instellen.

bing iphoneBing voor de iPhone is onlangs uit de meeste App Stores verwijderd. Alleen in de Amerikaanse App Store is de applicatie op dit moment nog te krijgen, maar als je de applicatie al eerder hebt gedownload kun je er wel gewoon gebruik van blijven maken. Je mist dan wel de updates van deze zoekmachine-applicatie, zoals de zojuist beschikbaar gekomen eerste update (naar 1.1).
De applicatie zelf is een enorm succes: Microsoft telde meer dan 1 miljoen downloads op de iPhone. Het is bovendien de mobiele oplossing die het meeste zoekvolume oplevert voor Microsoft. Dat is knap, want gebruikers moeten er een aparte app voor installeren.


In versie 1.1 zijn enkele vernieuwingen doorgevoerd:

  • Geschikt voor de eerste generatie iPod touch (latere generaties werden al ondersteund);
  • Zoekopdrachten, kaarten, routeaanwijzingen en websites bookmarken;
  • Zoekresultaten delen via e-mail;
  • URL’s knippen en plakken;
  • Locatie handmatig instellen (in plaats van gps);
  • Zoekhistorie doorzoeken en privé zoeken (d.w.z. geen historie opslaan);
  • Zoeken beperken via SafeSearch en wachtwoord.

De volledige lijst met vernieuwingen is ook op de website van Microsoft terug te lezen. Op de iPhone kun je zelf je zoekmachine instellen, maar helaas heb je daarbij alleen de keuze uit Google en Yahoo (te vinden via Instellingen > Safari > Zoekmachine).

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 maart 2010 om 16:32
Categorie
iOS en iPadOS

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.