Eerste iPad-applicaties: vooral games en vermaak

Volgens een analyse van Flurry zijn de meestgebruikte applicaties op de iPad games (44%) en entertainment (14%). De cijfers zijn gebaseerd op werkelijke gebruikers, veelal ontwikkelaars.

apple flurryHet mobiele analysebureau Flurry heeft voor het eerst onderzoek gedaan naar iPad-applicaties die daadwerkelijk worden gebruikt. Dat kunnen ze nu al doen, omdat de iPad al in handen is van een select groepje ontwikkelaars, die het apparaat al voor testdoeleinden in huis hebben gekregen. De cijfers zijn daarom niet helemaal representatief voor wat de eindgebruikers straks met de iPad gaan doen. Opvallend is dat games en vermaak erg hoog scoren.

Dat kan ermee te maken hebben dat de iPad vooral in handen is van gamesontwikkelaars, omdat Apple bij de lancering graag de mogelijkheden van de iPad als gamesapparaat wil benadrukken. Ook is de noodzaak om te testen op een fysiek apparaat groter bij gamesontwikkelaars dan bij de ontwikkelaar van een takenlijstje of e-book. De website Electronista ziet juist een hoog percentage e-books, maar dat blijkt een foutje: de 14% staat niet voor e-books voor entertainment.

Flurry iPad Apps

Via: Businessweek

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2010, 17:53
Categorieën Achtergrond, Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.