Werkzaamheden bij T-Mobile afgerond, storingen voorbij

T-Mobile heeft de samenvoeging van haar netwerk met het Orange-netwerk afgerond. Dat levert een betere dekking op en minder storingen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

T-Mobile networkEen tijdje geleden kondigde T-Mobile aan dat er storing zou kunnen optreden, omdat er hard werd gewerkt met het samenvoegen van het Orange-netwerk met het T-Mobile-netwerk. Door het sturen van een sms-bericht naar 888 met daarin je postcode (voorbeeld: ‘Netwerk 1000AA’) kon je informatie opvragen over de werkzaamheden in jouw postcodegebied. Dat er daadwerkelijk aan de netwerken werd gesleuteld was duidelijk te merken: regelmatig waren er storingen waardoor veel mensen niet konden bellen en niet bereikbaar waren. Dat is nu voorbij: de samenvoeging is gelukt, de netwerkproblemen zouden voorbij moeten zijn en de dekking zou zelfs nog iets beter moeten zijn.

T-Mobile heeft namelijk de werkzaamheden aangegrepen om het netwerk te upgraden naar Extended GSM. Dat zorgt ervoor dat 50 extra kanalen in de 900 MHz-band gebruikt kunnen worden, zodat meer gebruikers gelijktijdig kunnen bellen of internetten.

T-Mobile heeft een deel van de Orange-masten omgebouwd naar T-Mobile-masten. Er zullen ook nog een aantal masten worden afgebroken, maar daar zou je als klant niets van moeten merken. Tegelijk komen er op andere plaatsen weer masten bij om de dekking te verbereren. Volgens woordvoerder Hennie van der Heiden is het netwerk “in grote lijnen klaar voor de komende tien jaar”. Wel geeft van der Heiden toe dat het 3G-netwerk nog niet optimaal is:

“Een netwerk is natuurlijk nooit af. Wij zijn nog steeds masten aan het bijplaatsen om voor optimale dekking te zorgen.”

Via: Tweakers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 18:17
Categorie Providers
Onderwerpen orange, storing, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.