Nog weinig vorderingen bij hacken bootloader iPhone

Het kraken van de iPhone blijkt moeilijker dan aanvankelijk gedacht. De bootloader is voorzien van zeer sterke encryptie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

HackersHackers zijn hard aan het werk om de iPhone te hacken, maar het blijkt een lastiger klus dan gedacht. De aanvankelijke hoop was dat de bootloader – het programma dat actief wordt voordat het besturingssysteem wordt geladen – makkelijk te kraken zou zijn. Maar dat bleek moeilijk.

De bootloader is voorzien van een 1.024 bits RSA-encryptie, terwijl bij het normaal versleutelen van gegevens een encryptiesleutel van meestal maar 128 of 256 bits wordt toegepast. De volgende stap die wordt uitgeprobeerd, is het maken van een assembler-hulpprogramma die zich op de processor van de iPhone richt. Wanneer het mogelijk wordt om programma’s voor de iPhone te schrijven, kunnen ze ook iets maken om de telefoon simlockvrij te maken, zodat je niet meer vastzit aan het AT&T-netwerk en ook niet meer hoeft te activeren. Die activatie was meteen na de lancering van de iPhone al gekraakt, net als andere beperkingen: je kunt inmiddels al eigen ringtones installeren en de iconen op het startscherm wijzigen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 14:52
Categorie Achtergrond
Onderwerp bootloader

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.