‘Weinig voorraad iPhone 5s verwacht, iPhone 5c in overvloed’

Op 20 september komt de iPhone 5s op de markt. Bronnen bij operators en Apple Stores melden dat de voorraad iPhone 5s enorm beperkt is, vooral de zilveren en gouden.

iphone 5s spacegrijsOp 20 september komt de iPhone 5s uit in een aantal landen. Volgens nieuwe berichten uit de Verenigde Staten wordt de voorraad voor die dag veel kleiner dan werd gehoopt. Zo’n 70 tot 80 procent van de voorraad in de Apple Stores bestaat uit iPhone 5c’s. De iPhone 5s zal maar beperkt beschikbaar zijn, vooral de modellen met hoge opslagcapaciteit. Omdat Apple verwacht dat er vooral vraag zal zijn naar de spacegrijze versie zal driekwart van de iPhone 5s-vooraad bestaan uit deze donkergrijze variant.

In een poll die we onlangs publiceerden bleek ook dat iCulture-lezers de voorkeur gaven aan de iPhone 5s in de kleur spacegrijs.

De grootste tekorten zullen zich voordoen bij kopers die voor een zilveren of gouden iPhone 5s gaan. De geruchten vertellen ook dat de versies met 16GB en 32GB beter vertegenwoordigd zijn in de voorraad. Als je dus een zilveren of gouden iPhone 5s zoekt met 64GB opslag, moet je heel wat geluk hebben óf heel vroeg in de rij gaan staan. In een binnenkort verwachte update van de Apple Store-app kun je straks waarschijnlijk meer duidelijkheid krijgen over de beschikbaarheid van de modellen in een specifiek filiaal.

Amerikaanse providers vertelden AllThingsD ook over de voorraadsituatie. Zij verwachten dat de voorraad nieuwe toestellen dit jaar aanmerkelijk lager is dan verwacht. Eén provider sprak over een “grotesk onbeschikbare voorraden”. Een andere operator vertelde dat de voorraden erg tegenvallen, maar dat de vraag naar de duurdere iPhone ook iets lager uitvalt dan aanvankelijk gedacht.

Het is momenteel niet bekend of de tekorten ook de wereldwijde voorraden beïnvloeden, maar het is niet aannemelijk dat Apple bijna de complete voorraad aan iPhone 5s’en naar de Apple Store in Oberhausen heeft gestuurd. Wij verwachten dat de iPhone 5s ook in Oberhausen moeilijker verkrijgbaar zal zijn dan de iPhone 5c. Ook is het nog mogelijk dat bepaalde landen toch iets langer moeten wachten. Op de lijst met landen die de iPhone 5s en iPhone 5c op 20 september te koop zullen aanbieden staat bijvoorbeeld ook Australië. Dat is met zo’n 21 miljoen inwoners een betrekkelijk kleine afzetmarkt en zou als eerste in aanmerking komen voor vertraging. In ieder geval is het verstandig voor Nederlandse en Belgische consumenten om het nieuws in de gaten te blijven volgen als ze van plan zijn om op 20 september in Duitsland een nieuwe iPhone te gaan kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2013, 22:53
Categorie Apple
Onderwerpen iPhone 5c, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.