Webapplicaties sneller in iOS 5 dankzij JavaScript Nitro

Webapplicaties worden in iOS 5 een stuk sneller, dankzij gebruik van de JavaScript Nitro-engine. Apple beweerde zelf dat het tweemaal zo snel wordt.

nitro javascriptApple heeft een aantal verbeteringen in iOS 5 op de website gezet en wij hebben onlangs in een artikel op iPhoneclub nog eens 8 minder bekende functies uitgelicht. Er valt heel wat te ontdekken en veel informatie blijft nog verborgen omdat de ontwikkelaars met een NDA te maken hebben. Maar gelukkig lekt er ook genoeg uit. Zoals een verbetering in het gebruik van schermvullende webpagina’s. Zij krijgen dankzij de JavaScript Nitro-engine een flinke boost. Webapps laden sneller, als je ze vanaf het homescreen start.


Als gewone gebruiker merk je alleen de verhoogde snelheid, niet een betere weergave. Tik je op het icoontje op je homescreen, dan laadt de webpagina veel sneller, als er gebruik is gemaakt van Nitro. In iOS 4 hebben webapps en webpagina’s die je binnen de browser opent geen toegang tot deze snelle engine. Webapps die buiten Safari om gaan, kunnen er geen gebruik van maken, omdat de ontwikkelaars daarvan vastzitten aan UIWebViews. Uit veiligheidsoverwegingen stelt Apple niet alle geavanceerde mogelijkheden daarin beschikbaar.

Apple beweerde eerder dat de Nitro-engine, die al werd gebruikt in de desktopversie van Safari, het laden van iOS Safari-webpaginas tweemaal zo snel zou maken. Maar door beperkingen in de interpretatie van code wat het alleen beschikbaar in de sandbox. Webpagina’s die embedded in applicaties waren geopend, voelden daardoor juist tweemaal zo traag aan.

Een uitgebreider artikel is te lezen op Ars Technica.

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 juni 2011 om 17:06
Categorie
iOS en iPadOS

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.