Apple Watch-wijzerplaat van Gonny

Wat wil jij zien wanneer je scherm aan gaat? watchOS 3 biedt nieuwe mogelijkheden

Wat wil jij zien wanneer het scherm van je Apple Watch aan gaat? In watchOS 3 zijn er een aantal nieuwe mogelijkheden voor het activeren van je scherm wanneer je je pols optilt.

De Apple Watch heeft een handige functie waarbij je kunt instellen wat je wilt zien op het Apple Watch-scherm als je je pols optilt. Je kunt bijvoorbeeld instellen of je wilt dat de wijzerplaat wordt getoond of de laatste app die je in gebruik had. In watchOS 3 zijn er nieuwe mogelijkheden bijgekomen.

Apple Watch-wijzerplaat van Gonny

Pols optillen in watchOS 3

In watchOS 2 heb je momenteel twee instellingen voor wat je te zien krijgt wanneer het scherm van je Apple Watch aan gaat:

  • Ga door met laatste activiteit
  • Toon wijzerplaat

De tweede optie staat standaard ingesteld. Je kunt deze opties bekijken via de ‘Mijn Watch’-app op je iPhone of op je Apple Watch bij ‘Instellingen’. Op je iPhone ga je in de ‘Mijn Watch’-app naar Algemeen > Activeer scherm. Je krijgt de opties alleen te zien wanneer de instelling Activeer scherm bij pols optillen actief is. Je vindt de genoemde instellingen onder Toon laatste app bij schermactivering.

Je kunt ook nog instellen hoe lang je wilt dat je scherm actief is wanneer je deze aantikt. 15 seconden is hierbij de standaardinstelling, maar je kunt er ook voor kiezen om deze op 70 seconden te zetten.

Nieuwe mogelijkheden in watchOS 3

watchOS 3: activeer schermApple richt zich in watchOS 3 meer op het app-gebruik dan specifiek op de wijzerplaat. In watchOS 3 zijn er daarom een aantal nieuwe mogelijkheden voor het activeren van je scherm toegevoegd. Je kunt nu kiezen voor:

  • Zolang sessie actief is
  • Binnen 8 minuten na laatste gebruik
  • Binnen 1 uur na laatste gebruik
  • Altijd

De optie Zolang de sessie actief is geldt alleen voor specifieke apps die van sessies gebruikmaken, zoals de Workout-app, Kaarten en Timer. Ontwikkelaars kunnen hun apps in watchOS 3 ook voorzien van sessie-support. De overige drie opties gelden voor alle Apple Watch-apps. De ‘Bij tikken’-opties zijn in watchOS 3 onveranderd gebleven.

In watchOS 3 zitten nog veel meer vernieuwingen, zoals veel meer opties voor wijzerplaten en informatie op het scherm. Ook zit er een nieuw Bedieningspaneel in watchOS 3 waarmee je veelgebruikte functies sneller bereikt.

watchOS 3 momenteel in betafase
Heb je de eerste beta van watchOS 3 op je Apple Watch staan? Het kan zijn dat deze opties nog niet helemaal werken zoals ze zouden moeten. Dat is helaas het nadeel van betasoftware. Apple zal in volgende watchOS 3 updates ongetwijfeld de stabiliteit verbeteren.

Wil je meer lezen over alle nieuwe mogelijkheden van watchOS 3 en over wanneer deze wordt uitgerold voor alle Apple Watches, lees dan ons watchOS-dossier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juli 2016, 11:56
Categorie Apple
Onderwerpen apple watch, watchos 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.