Vodafone meldt 72 procent meer smartphonegebruikers

Vodafone heeft kwartaalcijfers bekendgemaakt. De operator zag 72% meer smartphonegebruikers en realiseerde een groei van 6,6 procent.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

vodafone manVodafone Nederland publiceerde vandaag de cijfers van het voorgaande kwartaal. De operator wist een autonome groei van 1,5 procent te realiseren en wist daarbij de dalende inkomsten uit bellen en sms’en te compenseren door een groter marktaandeel, geïntegreerde spraak/data-abonnementen en datagebruik op smartphones en tablets. Op 31 december 2011 waren er 5,3 miljoen aansluitingen, een groei van 6,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Om die groei voort te zetten geeft de operator meer service aan smartphonegebruikers. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar groeide het aantal smartphonegebruikers met 72% op het Vodafone-netwerk. Vandaar dat Vodafone 140 gespecialiseerde medewerkers in dienst nam voor de Smartphone Crew. Ze zijn actief op de winkelvloer en via de telefonische klantenservice en sociale media bereikbaar.

Ook in de zakelijke markt groeide het smartphone- en tabletgebruik. Vodafone biedt die klanten de mogelijkheid om hun 3G-dekking in kantoorpanden te verbeteren met een speciaal apparaat (SignaalPlus-femtocell).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2012, 9:56
Categorie Providers
Onderwerpen kwartaalcijfers, smartphone, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.