‘iPhone 5 zal pas na veertig minuten keynote worden aangekondigd’

Als Apple de iPhone 5 aankondigd, dan zal deze pas na 40 minuten worden onthuld. Het is af te leiden uit opmerkingen van Scott Forstall uit 2010, toen hij het tijdstip 9:42 uur verklaarde.
Bert van Doorn - · Laatst bijgewerkt:

'iPhone 5 zal pas na veertig minuten keynote worden aangekondigd'
Wanneer de iPhone 5 precies op de markt zal komen is nog onbekend. Maar als Apple de lijn van de afgelopen jaren voortzet, dan hoef je de eerste veertig minuten van een keynote niet op te letten. Tijdens een Apple-keynote duurt het namelijk gemiddeld zo’n veertig minuten voordat een nieuwe iPhone wordt onthuld. Dat is af te leiden uit opmerkingen van Apple-topman Scott Forstall.

Apple heeft haar keynotes zó ingericht dat na ongeveer veertig minuten het grote nieuwe product zijn opwachting maakt. De tijd die wordt weergegeven op de productfoto’s moet daarbij overeenkomen met de daadwerkelijke kloktijd dat het nieuwe product voor het eerst te zien is.

iphone-942Scott Forstall, hoofd iOS bij Apple, liet in 2010 tijdens een gesprek met ontwikkelaar Jon Manning weten waarom de tijd die Apple gebruikt in officiële productfoto’s voor de iPhone altijd 9:42 (AM) is. Het is een verwijzing naar het tijdstip waarop de eerste iPhone werd aangekondigd. Deze presentatie begon om negen uur ‘s ochtends (lokale tijd). Omdat na ongeveer veertig minuten de iPhone zou worden aangekondigd en 40 minuten waarschijnlijk niet gehaald zou worden, werd gekozen voor 9:42 uur.

Terwijl op de iPhone de tijd van 9:42 te lezen is, hebben de nieuwere iPhones en de iPad de tijd van 9:41 meegekregen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat voor de iPhone 5 een iets afwijkende tijd wordt gekozen maar het lijkt wel redelijk zeker dat pas na veertig minuten keynote de nieuwste iPhone zal worden voorgesteld aan het grote publiek. Volgens de laatste geruchten zou Apple tijdens WWDC 2012 de iPhone 5 willen presteren, maar het is nog niet duidelijk wanneer het ontwikkelaarscongres precies zal plaatsvinden.

Voor alle duidelijkheid: dit artikel gaat niet over het feit dat er 9:42 op de klok van de iPhone staat (dat hebben we in een eerder artikel al eens uitgebreid uitgelegd), maar om het feit dat de aankondiging van nieuwe iPhones vaak na ca. 40 minuten na aanvang van de keynote plaatsvindt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2012, 17:13
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp keynote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.