Via omweg NSBasic-applicaties ontwikkelen voor iPhone

NS Basic laat op de website in een filmpje zien dat ze applicaties voor de iPhone hebben ontwikkeld. Het blijkt in feite om Palm-applicaties te gaan, die ze via StyleTap op de iPhone laten draaien.

nsbasic op de iPhoneHet Canadese bedrijf NSBasic heeft een ontwikkelkit, gebaseerd op Basic gemaakt, dat makkelijk in gebruik is. Ze hebben tot nu toe ontwikkeltools gemaakt voor Palm OS, Windows Mobile en binnenkort ook Symbian. Verder is het de enige ontwikkelkit voor de Apple Newton die nog is overgebleven. Nu is er op de website van NSBasic een video te zien, waaruit blijkt dat ze ook met de iPhone bezig zijn.

Op de website is een video te zien met een kleine ‘Hello World’-applicatie en een aandelenapplicatie die beide op de iPhone draaien. Ze hebben daarbij NSBasic voor de Palm gebruikt om een applicatie te ontwikkelen, die via de experimentele StyleTap-applicatie op de iPhone draait. StyleTap is een applicatie waarmee je PalmOS-applicaties op andere mobiele platformen kunnen draaien. Niet helemaal the real thing dus.

Meer info: NSBasic
Via: TUAW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2008, 18:45
Categorie Apps
Onderwerpen ontwikkelaars, programmeren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.