Vertaaldienst Google Translate aangepast voor iPhone

Google heeft een geoptimaliseerde versie van Google Translate uitgebracht, waarmee je woorden en zinnen kunt vertalen tussen 20 talen. Maar complete webpagina's vertalen is nog wat teveel gevraagd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

google translateGoogle-engineers Allen Hutchison en David Singleton hebben een aangepaste versie gemaakt van Google Translate. Ze zouden dat hebben gedaan in de 20% tijd die Google beschikbaar stelt voor persoonlijke projecten. Net als de desktopversie van Google Translate kun je in twee richtingen vertalen in meer dan twintig talen, waaronder Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans maar ook Chinees en Zweeds. Handig handig als je moeite hebt een iPhone-nieuwtje op iSpzaio te ontcijferen…

De webapplicatie heeft selectieknoppen voor de bron- en doeltaal, een vak om in te vullen wat er vertaald moet worden en een omkeerbare pijlknop, zodat je heen en terug kunt vertalen. Google Translate onthoudt ook je recente vertaalacties, zodat je een aantal handige zinnen op een rijtje kunt zette. Met de link Clear this list kun je de historie wissen.

Er zitten nog wel een paar tekortkomingen aan: je kunt geen complete webpagina laten vertalen, wat bij iSpazio wel handig kan zijn. En er is ook nog beperkte ondersteuning voor niet-westerse karaktersets, met name Arabisch.

Google Translate is te vinden via: translate.google.com. Voor de mobiele versie ga je naar www.google.com op je mobiele telefoon. In het menu More kies je Translate.

Bron: Google Mobile Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 4:43
Categorieën Apple, Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.