USBFever brengt autohouder voor iPad op de markt

USBFever gaat een Car Windshield Mount voor iPad en EeePad uitbrengen, die maar 29 dollar kost. Maar is het wel veilig om hiermee te rijden?

ipad car windshieldMet z’n grote scherm is de 3G-versie van de iPad best geschikt om te navigeren. Wat nog ontbreekt is navigatiesoftware, aangepast voor het grotere scherm, en een houder waarmee je de iPad aan het dashboard kunt bevestigen. De USBFever Car Windshield Mount gaat $28,99 kosten en zorgt ervoor dat je altijd goed zicht hebt op het scherm van je iPad. Het bevestigen aan de voorruit of het dashboard kan in slechts drie minuten. De arm van de houder kun je in elke gewenste richting buigen. Of het veilig is moet iedereen zelf bepalen en anders doet de politie dat wel voor je (filmpjes kijken terwijl je aan het autorijden bent zal niet gewaardeerd worden).

Tip: alleen de iPad 3G heeft een ingebouwde gps-ontvanger voor nauwkeurige plaatsbepaling, de iPad Wi-Fi niet.

ipad houderEen ander punt is dat applicaties voor de iPad veel meer informatie op het scherm kunnen tonen, waardoor het als automobilist niet altijd veilig zal zijn om de enorme hoeveelheid details van een applicatie als The Weather Channel tot je te laten doordringen. En is het wel zo handig als een apparaat met een scherm van 10 inch een groot deel van het zicht door de voorruit belemmert?

De iPad-houder van USBFever is een universeel model, geschikt voor apparaten van 20,5 tot 31,5 cm hoogte en een schermdiameter tussen 9 en 12 inch. Het maximum gewicht dat de houder kan dragen is 1 tot 2 kilo, maar hoe USBFever gaat voorkomen dat het hele ding door z’n gewicht losraakt van de voorruit en door de auto stuitert, is ons nog een raadsel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2010, 12:19
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.