USB Drive maakt van je iPhone een draagbare usb-schijf (jailbreak)

Een nieuwe applicatie in Cydia moet het mogelijk maken de iPhone als externe schijf te gebruiken onder deze besturingssystemen.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

cydiaVroeger was het gebruikelijk dat je een iPod als externe harde schijf kon gebruiken. Dat was erg handig als je vaak bestanden tussen twee verschillende computers uit wilde wisselen. Nieuwere iPods en de iPhone kennen deze mogelijkheid niet; het flashgeheugen is afgeschermd van Windows of OS X en dus niet zonder meer als externe usb-schijf te benaderen. Een nieuwe applicatie in Cydia moet het mogelijk maken de iPhone toch als externe schijf te gebruiken onder deze besturingssystemen. De applicatie bevindt zich nog in bètafase, maar er wordt hard gewerkt aan een stabiele release. Uiteraard vereist USB Drive wel een gejailbreakte iPhone.

De installatie van USB Drive is eenvoudig. Voeg eerst de juiste repo aan Cydia toe (apt.dmytro.me), installeer daarna USB Drive vanuit Cydia en open de applicatie. Je krijgt nu de keuze uit drie mogelijkheden:

  • Drive + iTunes: de iPhone wordt herkend in iTunes én als externe schijf op de pc of Mac;
  • Default: de iPhone wordt alleen in iTunes herkend;
  • Drive Only: de iPhone wordt niet door iTunes herkend, alleen als externe schijf.

USB Drive

Binnen de applicatie moet je aangeven hoeveel ruimte van het flashgeheugen je wil reserveren als externe schijf. USB Drive reserveert deze geheugenruimte vervolgens als virtuele schijf. Klik op “Create Disk…” en kies een naam en schijfgrootte. De virtuele schijf wordt aangemaakt in /var/Volumes/.

Een klein woord van waarschuwing: USB Drive werkt niet helemaal stabiel op de iPhone 3GS. Ook is het mogelijk dat de software tot een crash van je iPhone leidt. Gebruik USB Drive dan ook alleen als je je bewust bent van het risico dat het installeren van bètasoftware met zich meebrengt.

Bron: iSpazio

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:13
Categorie Jailbreak
Onderwerpen cydia, usb-stick

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.