United Airlines krijgt iPod- en iPhone-aansluiting in vliegtuigen

United Airlines gaat in de first class en business class aansluitingen voor iPod en iPhone aanbrengen, zodat reizigers onderweg naar zelf meegebrachte films kunnen kijken op een 15,4 inch scherm.

UnitedUnited Airlines wordt de eerste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die het entertainmentsysteem aan boord gaat aanpassen, zodat je je iPod en iPhone erop kunt aansluiten. Je kunt je zelf meegebrachte films daarna op een 15,4 inch schermpje bekijken, terwijl het apparaat op het zelfde moment wordt opgeladen. De eerste vlucht met de nieuwe dienst is United #936 van Washington DC naar Zurich. United Airlines gaat de dienst vooral op transatlantische routes aanbieden, maar niet iedereen mag het gebruiken.

United gaat de komende twee jaar de complete internationale vloot aanpassen, waarbij in first class en business class neerklapbare stoelen worden geplaatst en een on-demand entertainmentsysteem. “Onze gasten kunnen nu kijken en luisteren wat ze willen, wanneer ze willen en met een programma dat ze zelf kiezen”, zegt Graham Atkinson, Chief Customer Officer van United Airlines. Alsof dat tot nu toe niet kon, via je eigen oordopjes. Gebruikers kunnen de iPhone en iPod aansluiten op een kabel met een 30-pins connector. De technologie is geleverd door Panasonic Avionics Corporation. Reizigers die hun iPod zijn vergeten kunnen gebruikmaken van de meer dan 150 uur aan films en tv-shows, games en XM-satellietradio die op het on-demandsysteem beschikbaar zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2008, 11:48
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.