Uitgevers over Apple Tablet: Apple nog steeds in gesprek, medio 2010 voldoende content

Apple is nog druk in gesprek met uitgeverijen over content voor de Apple Tablet. Ze zouden daarbij de vergelijking met de Kindle willen maken: dat is een zwartwit-tv, de Apple Tablet is een kleurentelevisie.

apple tablet mockupApple schijnt de afgelopen maand fanatiek gesprekken te hebben gevoerd met uitgeverijen. Onderwerp van gesprek was de Apple Tablet, zo menen bronnen uit de uitgeverswereld. Bij de lancering moeten al een aantal deals rond zijn, al zijn ze nog niet tot op detail uitgewerkt. Apple kan komende woensdag dan beweren, dat ze een samenwerking met “alle grote uitgevers” zijn gestart. In de gesprekken wordt één concurrent steeds genoemd: Amazon.


islateEen ander bedrijf dat door Apple’s plannen buitenspel zal komen te staan is Scrollmotion: dit is momenteel de grootste boekuitgever in de App Store, maar Apple voert er geen gesprekken mee omdat ze liever rechtstreeks met uitgeverijen praten. Toch is er kans dat aanstaande woensdag maar één voorbeeld kan worden getoond en dat het tot halverwege 2010 duurt totdat er voldoende content is. Eén contentleverancier dook al eerder in de geruchten op: The New York Times. Volgens de laatste informatie zou NYT de afgelopen weken op Apple’s hoofdkwartier in Cupertino aan een tablet-versie van de huidige iPhone-applicatie hebben gewerkt, die onder andere geïntegreerde video’s bevat. In september 2008 vertelden de ontwikkelaars van X-Plane 9 een soortgelijk verhaal: zij werden naar Cupertino gehaald om een indrukwekkende iPhone-game te maken, zodat Apple deze tijdens de ‘Let’s Rock’-mediabijeenkomst kon demonstreren. Lees daarvoor het eerder gepubliceerde artikel: Het verhaal achter X-Plane: 7 dagen zweten op het Apple-hoofdkwartier in Cupertino.

De bronnen zeggen dat de Apple Tablet ruim onder de duizend dollar gaat kosten. Het formaat en het gewicht zijn vergelijkbaar met de Kindle DX. Het apparaat is voorzien van een 10 inch scherm in in de marketingverhalen zou Apple van plan zijn om de Kindle rechtstreeks aan te vallen. De overstap van Kindle naar Apple Tablet zou daarbij te vergelijken zijn met de overstap van zwartwit- naar kleurentelevisie. Applicaties zouden daarbij tevens een sleutel tot succes zijn. Die heeft Amazon voor de Kindle eveneens aangekondigd, maar zij hebben nog een grote achterstand ten opzichte van de App Store.

apple tablet

Via: diverse bronnen, waaronder MacNN, MacRumors en 9to5mac. De mockups zijn gemaakt door Chili X, de Steve Jobs-pop is een tip van Jörg via Twitter, gemaakt door Lody Brans.

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 januari 2010 om 23:37
Categorie├źn
Geruchten, iDevices

Reacties: 29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.