Kort iPhone-nieuws: WWDC 2008 en AT&T uitverkocht, Poster met witte iPhone, iPhone-tekort is opzet

Apple’s developersconferentie WWDC is voor het eerst in de geschiedenis uitverkocht, dankzij een bovengrens die Apple dit jaar voor het eerst invoerde. AT&T begint ook uitverkocht te raken en beperkt het aantal iPhones tot één per persoon. Een voorraad refurbished iPhones die ze aanboden, was binnen no-time uitverkocht. Volgens 9to5mac is het huidige tekort aan […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

WWDC 2008Apple’s developersconferentie WWDC is voor het eerst in de geschiedenis uitverkocht, dankzij een bovengrens die Apple dit jaar voor het eerst invoerde. AT&T begint ook uitverkocht te raken en beperkt het aantal iPhones tot één per persoon. Een voorraad refurbished iPhones die ze aanboden, was binnen no-time uitverkocht. Volgens 9to5mac is het huidige tekort aan iPhones zorgvuldig door Apple gepland. En we gooien er nog eens een afbeelding van een witte iPhone tegenaan.

WWDC 2008 uitverkocht

Apple laat op de website van WWDC 2008 weten, dat alle tickets voor de conferentie zijn uitverkocht. Dat is voor het eerst in de geschiedenis van WWDC, maar het is eigenlijk te danken aan een maatregel van Apple zelf. Vorig jaar kwamen er nog meer dan 5.000 ontwikkelaars naar de conferentie waardoor het tegen de grenzen van de maximale capaciteit aanliep. Daarom heeft Apple dit jaar besloten om het aantal tickets tot 5.000 te beperken. Kun je niet naar WWDC, dan kun je na afloop van de conferentie video’s van de sessies bekijken en/of kopen via iTunes.

Poster met witte iPhone

iPhone whiteDe hiernaast afgebeelde poster met witte iPhone is met weinig Photoshop-kennis te maken en is waarschijnlijk nep. Maar het levert wel een mooi plaatje op.

iPhone-tekort met opzet gecreëerd

De website 9to5mac.com heeft een theorie, dat het huidige tekort aan iPhones met opzet door Apple is gepland. Ze noemen daarvoor twee redenen: ten eerste dat een wekenlange moeilijke beschikbaarheid van de huidige iPhone ervoor zal zorgen dat mensen straks weer massaal naar de winkel gaan rennen. Na een paar weken ‘droogstaan’ zal de hysterie straks weer enorm zijn. De tweede reden is dat Apple veel kopers heeft geïrriteerd door zo snel na de lancering van de originele iPhone een prijsverlaging door te voeren. Apple wil deze keer voorkomen dat mensen net een nieuwe iPhone hebben gekocht, om er een week later achter te komen dat er een nieuwe iPhone beschikbaar is met meer functies voor een lagere prijs. Nu lijkt het moeilijk voor te stellen dat er nog potentiële kopers zijn die NIET weten dat er een nieuwe iPhone aankomt. En bovendien is Apple niet altijd subtiel in dit soort zaken.

AT&T uitverkocht

AT&T iPhone DealDe Amerikaanse mobiele operator was gisteren wel driemaal in het nieuws. Ten eerste omdat ze refurbished iPhones in de grabbelbak gooiden: de 8GB-versie ging voor $249 van de hand en voor de 16GB-versie moest $349 worden betaald. Binnen een paar uur waren de toestellen uitverkocht.

AT&T LogoOok kondigde AT&T aan dat ze vanaf 2009 Wi-Fi-snelheden op hun 3G-netwerk kunnen bieden. Topman Ralph de la Vega vertelde op een conferentie van Morgan Stanley dat al snelheden van 7,2 megabits per seconde worden gehaald in het lab. In de loop van 2009 zal de overstap naar HSPA release 7 worden gemaakt, waarmee snelheden van meer dan 20 megabits per seconde haalbaar zijn.

Achter de schermen stuurde AT&T gisteren ook nog een e-mailbericht rond, waarin ze winkelpersoneel oproepen om niet meer dan één iPhone per klant te verkopen. Duidelijk is dat ook bij AT&T de bodem van de voorraad in zicht komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2008, 2:21
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.