Turbosim en Applesaft unlock voor de iPhone

Turbosim maakt iPhone werkend voor alle providers

Nieuwe ontwikkelingen bij het vrijmaken van de iPhone: dankzij een nieuwe Turbosim-methode kan de iPhone nu werken met alle providers, ongeacht het type simkaart.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

Turbosim en Applesaft unlock voor de iPhoneDe ontwikkelingen bij het zoeken naar een oplossing om de iPhone met meer providers dan alleen AT&T te laten samenwerken gaan op dit moment ontzettend hard. Afgelopen week was er erg veel te doen rond de zogenaamde supersim-methode, waarbij je met oudere simkaarten, een beschrijfbare Silvercard-simkaart, een USB-cardwriter en wat geduld om handleidingen te lezen de iPhone in Nederland werkend kon krijgen op het T-Mobile-netwerk. Er wordt op dit moment echter heel driftig gewerkt aan een meer geavanceerde versie, de zogenaamde Turbosim, waarbij het mogelijk is om de iPhone werkend te krijgen met elke provider; ongeacht het type simkaart!

De Turbosim wordt gefabriceerd door de firma Bladox in Tsjechië. Met deze speciale Turbosim (€59,95, geen extra kaartlezer of iets dergelijks nodig) is het mogelijk – met wat geduldig snij- en plakwerk – om je eigen sim te integreren met deze Turbosim, waarbij de Turbosim fungeert als zogenaamde sim proxy. Je plakt als het ware de chip van je eigen simkaart op de Turbosim van Bladox.

Deze Turbosim (met jouw chipje) zit tussen je originele simkaart en de simlezer in de iPhone en kan zelfstandig SIM-gerelateerde programmaatjes draaien. Wat de Turbosim doet is binnenkomende SIM-aanvragen – en meer specifiek IMSI-aanvragen – afvangen, verwerken en in een andere vorm weer uitvoeren. Waarom is dit belangrijk? Omdat de iPhone bij het opstarten tweemaal controleert of er wel een AT&T IMSI-code op de simkaart aanwezig is. De Turbosim kan deze IMSI-code “verzorgen”. Het grote voordeel van deze methode is dat de Turbosim met vrijwel elke huidige simkaart werkt, dus ook de eerder geteste falende V2/V3-simkaarten.

Met de Turbosim-methode wordt nog steeds heel druk getest, maar de originele “uitvinder” van de Supersim-hack – obzimmer, meldt in het Bladox-forum dat het hem inmiddels gelukt is om met het juiste programma (met de geinige naam Applesaft), de Turbosim en een eigen simkaart, de iPhone geactiveerd te krijgen op het telefoonnetwerk. Daarbij moet wel de kanttekening worden gemaakt dat hij de methode alleen nog heeft kunnen testen met een oudere simkaart, maar het punt is dat de Turbosim in staat is om met zowel de eigen simkaart als de iPhone te communiceren en de iPhone te laten geloven dat er een AT&T-sim in de simtray aanwezig is.

Meer instructies over deze methode vind je in de post Turbo SIM iPhone unlock – confirmed working en in een ouder bericht op dezelfde weblog: Unlocking the iPhone.

Uiteraard blijven we het Turbosim-verhaal op de voet volgen. Hou de komende dagen dit bericht en volgende berichten op iPhoneclub.nl dus goed in de gaten!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:16
Categorie Jailbreak
Onderwerpen t-mobile, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.